Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2016 Resultats de la 2a onada del Valora Tarragona

Resultats de la 2a onada del Valora Tarragona

Resultats de la 2a onada del Valora Tarragona

L'enquesta d'opinió ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona s'ha centrat, aquesta vegada, en la neteja i la mobilitat
Resultats de la 2a onada del Valora Tarragona Imatge de la 2a onada de l'enquesta
18/07/2016

 

Després dels resultats de la primera onada de l'enquesta ciutadana Valora Tarragona, segons els quals els temes que més preocupaven de la ciutat eren la neteja i la mobilitat; a la segona onada, s'ha preguntat concretament per aquestes dues problemàtiques. Els resultats de l'enquesta serviran per millorar la gestió de la ciutat. 

La mostra de participants a l'enquesta, contestada entre el 12 i el 24 d’abril de 2016, ha estat d’un total de 219 persones, que representa el 76% respecte del total d’inscrits (321 inscrits).

La percepció general és que la ciutat no està neta, ja sigui poc o gens. Només el 24% dels panellistes consideren que ho està.

Els barris marítims seguits de la Part Alta serien els percebuts com a més bruts. Entre els problemes més esmentats es troben els que fan referència a accions incíviques, seguits de problemes de neteja causats per animals o plagues.

El servei de deixalleria mòbil i el servei de recollida de voluminosos són els més ben valorats. En canvi, la neteja dels contenidors i el material per recollir excrements d’animals són els més mal valorats.

Principalment es considera que els problemes de neteja de la ciutat relacionats amb els gossos són molt o bastant importants. Només el 5% pensen que no suposa cap problema. L’acció considerada més efectiva és la d’aplicar sancions més elevades i de manera efectiva. En aquest cas, la majoria de panellistes consideren que són poc importants o, fins i tot, que no representen cap problema. Només el 20% afirmen que són bastant o molt importants. En aquest cas, es considera que les accions més efectives serien el control i sanció de les persones que alimenten els gats del carrer, així com l’esterilització d’aquests gats per poder tenir les colònies més controlades.

Mobilitat

Segons el resultat de l'enquesta, el més habitual entre els panellistes és desplaçar-se per la ciutat a peu. En segon lloc, també acostumarien a fer els desplaçaments en cotxe particular, però amb menys freqüència, seguit a certa distància de l’autobús urbà.

Els àmbits problemàtics més esmentats pels participants fan referència al transport públic i a l’aparcament. No obstant aixo, els cotxes mal aparcats i els obstacles a les voreres serien els problemes considerats més importants`.

Pel que fa a les zones d'aparcament, les zones dissuasives són les menys valorades.

Les problemàtiques concretes més esmentades han estat:

  • Aparcaments excessivament cars (tenint present que en ocasions comparen els preus de Tarragona amb els de Reus) (28 esments)
  • Cotxes mal aparcats que encara dificulten més la circulació (27 esments)
  • Manca de carrils bici, tant al centre de la ciutat, com entre els barris i el centre (27 esments)
  • Preu excessiu dels taxis (27 esments)
  • Transport públic urbà car, sobretot en relació amb el bitllet individual (19 esments)
  • Problemes en general amb l’aparcament (13 esments)
  • Excés de cotxes (12 esments)

 

Les persones que estiguin interessades a participar a les properes onades de l'enquesta Valora Tarragona, només cal que s'hi inscriguin aquí:

 

INSCRIPCIONS

Segells de reconeixement d’administració oberta