Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El Pla Integral Campclar fomenta el comerç, la formació i el treball

El Pla Integral Campclar fomenta el comerç, la formació i el treball

El Pla Integral Campclar fomenta el comerç, la formació i el treball

L'àrea d'economia del PIC ha presentat els 4 programes d'actuació fins al 2011
12/11/2008
El conseller de zona i responsable del Pla Integral de Campclar, Joan Sanahujes, ha presentat els quatre programes d’actuació que tenen com objectius  dinamitzar el comerç del barri, fomentar la formació de les persones en situació d’atur,  millorar la  gestió i recollida dels residus i obrir un Telecentre per donar formació. Els programes  es desenvoluparan fins l’any 2011.
El conseller Joan Sanahujes ha destacat que “en aquests moments de crisi en què augmenta l’atur, els programes més importants pel barri són els d’inserció i formació laboral doncs ajuden a les persones a tornar-se a inserir en el món del treball encara que sigui en un altra feina diferent a la que havien desenvolupat fins ara”.
 
Pla de dinamització comercial
El Pla de dinamització comercial es va iniciar el desembre del 2007 i ha consistit en elaborar un cens comercial actualitzat, cosa que no existia;  incentivar l’associacionisme amb la creació de l’ Associació de Comerciants de Campclar;  crear una identitat visual per a  l’Associació;  editar una guia de comerços i serveis del barri i col·laborar en la campanya promocional de l’Associació de Comerciants que porta per lema: “posa’t guapa amb els comerços de Campclar”.
El pla de dinamització comercial de Campclar es prolongarà fins al 2011 i les properes accions seran: una campanya de Nadal i activitats promocionals d’apropament del comerç al barri.
 
Fomentar la formació i l’ocupació de persones en atur
Per tal de fomentar la formació i ocupació de persones en atur,  l’any passat es van realitzar diferents plans d’ocupació per a la inserció laboral amb la contractació de 16 persones, a banda dels monitors, que van efectuar treballs de jardineria i neteja d’edificis públics durant 7 mesos.
També es van fer  cursos de formació laboral de  Servei domèstic, Cambrera de pisos d’hotel i de Mossos de magatzem i Carretillers, amb pràctiques a les empreses.
El proper dia 20 de novembre s’obrirà al carrer Riu Brugent, número 14,  un espai del Servei Municipal d’Ocupació amb un professional que oferirà orientació laboral i inserció. Es realitzaran tasques de recepció d’ofertes de treball i també  de recerca. Es preveu la realització de cursos de formació ocupacional adaptats a les necessites que vagin sortint.
 
D’altra banda, l’Ajuntament ha presentat un  pla d’ocupació en la convocatòria de “Treball als barris” del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, que està pendent d’aprovació. Aquest Pla,  que té com objectiu la inserció laboral,  preveu  la contractació de 67 persones del barri de Campclar en actuacions ocupacionals de manteniment de jardins, medi ambient, rehabilitació i neteja d’edificis, etc. El pressupost és de 569.991 euros, majoritàriament a càrrec de la Generalitat.
 
Millorar la gestió i recollida de residus
El programa de medi ambient consta de tres projectes, que es posaran en marxa l’any vinent:
 
-      Un programa educatiu, que s’està redactant i que es proposarà impartir als centres d’ensenyament del barri,  per donar a conèixer i fomentar la gestió dels residus, la recollida selectiva i la millora de la imatge del barri.
 
-      La implantació de la recollida comercial en coordinació amb l’Associació de Comerciants de Campclar, que consistirà en una fase inicial en la recollida  porta a porta del cartró i,  posteriorment s’ampliarà amb la gestió de la resta de residus.
 
-      La implantació de la figura  de l’“Agent ambiental” amb la incorporació d’una persona del barri que estimuli  les actituds positives i respectuoses amb l’entorn i doni suport als projectes de caire ambiental i social amb una presencia constant al carrer i un atenció personalitzada.
 
Obertura d’un Telecentre per donar formació
A finals de novembre s’obrirà un telecentre al carrer riu Brugent, número 14, on s’impartiran des de cursets d’ iniciació a l’informàtica fins a formació, per tal de facilitar la recerca laboral, la millora de feina i l’autocupació.
 
El cost total d’aquests quatre programes que es prolongaran fins l’any 2011 és de 894.860 euros, que estan finançats al 50 per cent per l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.
Segells de reconeixement d'administració oberta