Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2012 El 23 de maig s'inaugurarà el jardí de la Tabacalera

El 23 de maig s'inaugurarà el jardí de la Tabacalera

El 23 de maig s'inaugurarà el jardí de la Tabacalera

L'espai té un jardí vertical que és el més gran d’Europa amb 3.200 m2, als quals cal afegir 8.000 m2 de jardí horitzontal, i un sistema intel·ligent d'aprofitament d'aigua que permet un estalvi de 26.000 litres diaris.
El 23 de maig s'inaugurarà el jardí de la Tabacalera L'alcalde visita el jardí de la Tabacalera. Foto: Mauri.
08/05/2012

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha visitat aquest matí el jardí de la Tabacalera que s’inaugurarà el proper 23 de maig. L’alcalde ha destacat del nou espai “el jardí vertical que és el més gran d’Europa amb 3.200 m2, als quals cal afegir 8.000 m2 de jardí horitzontal, el que fa un total d’11.000 m2 de zona verda. Aquest nou espai recuperat per a la ciutat és un primer pas per a la transformació del que serà la porta d’entrada al futur complex cultural de la Tabacalera.”

L’obertura al públic del jardí significa, d’una banda, la recuperació d’un nou espai verd lúdic per a la ciutadania i, d’altra, la posada en funcionament d’una de les instal·lacions punteres, el jardí vertical, no sols per la seva grandària - 185 metres de longitud i 18 d’alçada - sinó per la tecnologia aplicada, ja que ha estat projectat amb criteris de sostenibilitat i reaprofitament de les aigües residuals per al reg de la zona verda.

Algunes de les característiques del jardí vertical són:

  • És un dels jardins verticals més grans del món amb 3.300 m2
  • Està dissenyat amb criteris de sostenibilitat. Recupera i depura les aigües residuals provinents de la xarxa general de la ciutat, per impulsar l’estalvi i l’eficiència en la gestió dels recursos hídrics en el seu ús per sistemes de reg.
  • Amb aquest sistema hi haurà un estalvi de 26.000 litres d’aigua diària.
  • S’han plantat especies vegetals autòctones i de baixa demanda hídrica.
  • L’espai Tabacalera ha estat pensat com un lloc educatiu on s’explicarà als escolar el cicle de l’aigua.
  • S’ha instal·lat una pantalla de 100 m2 per a la retransmissió de grans esdeveniments i per donar informació.

 

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que “les obres del jardí de la Tabacalera han tingut un cost econòmic de 3,3 milions d’euros i ha estat finançada pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat”, en aquest sentit, ha defensat el model de polítiques expansives.

També ha subratllat que “és una obra innovadora perquè és sostenible i eficaç, un projecte precedit per la filosofia Smart City. Estem treballant per aprofitar els Jocs Mediterranis del 2017 per fomentar la sostenibilitat i buscar tecnologies per a la gestió, que representin innovació i estalvi, i aquest jardí de la Tabacalera és un exemple d’estalvi d’aigua.”

Per la seva banda, l’arquitecte municipal i redactor del projecte, Rogelio Jimenez, ha explicat el procés de funcionament del jardí i les seves característiques. Ha dit que tindrà consum zero d’aigua de boca, que tot el jardí és cent per cent reciclable i que està pensat per donar-lo a conèixer de forma didàctica als infants.

Per a més informació descarregueu la memòria del projecte.

Segells de reconeixement d'administració oberta