Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2012 La ministra de Foment Ana Pastor visita Tarragona

La ministra de Foment Ana Pastor visita Tarragona

La ministra de Foment Ana Pastor visita Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, afirma que el tercer rail és una prioritat immediata, però també una solució provisional que no pot hipotecar la façana marítima.
La ministra de Foment Ana Pastor visita Tarragona Foto: Mauri
10/07/2012

 

L’alcalde ha explicat en roda de premsa, que en les diferents reunions mantingudes durant la visita de la ministra de Foment, Ana Pastor a Tarragona; que s’han desenvolupat a la indústria química, a l’Ajuntament i al Port, li hem exigit, més enllà del seu compromís, principalment tres qüestions molt importants per a la nostra ciutat:
  • La prioritat perquè s’executi el tercer rail.
  • La necessitat de que es realitzi la segona fase de les obres de remodelació de l’estació de tren
  • Que el ministeri de Foment lliuri a l’Ajuntament l’estudi informatiu sobre la façana marítima, que fa dos anys i mig va encarregar.
L’alcalde ha manifestat que: “ha quedat clar que el tercer rail és una prioritat immediata i a curt termini, que forma part de les prioritats del territori, però aquesta és una solució provisional. És provisional perquè té una condició sine qua non, que nosaltres demanarem que consti per escrit, i és que el traçat definitiu que s’ha de construir, és la línia Reus-Roda-Castellbisbal per mercaderies, però també per a viatgers, i també és provisional perquè no ha d’hipotecar la resolució de la façana marítima de Tarragona”.
“En aquest sentit, hem instat a la ministra, de manera especial, i esperem que ens doni una resposta en un breu termini, perquè es desenvolupi la segona fase de les obres de reforma l’estació del ferrocarril. D’una banda, perquè s’han de suprimir les barreres arquitectòniques,  i d’altra, perquè els ciutadans puguin accedir a la platja del Miracle sense passar per damunt de les vies del tren. Per tant, és una solució important per a les persones amb dificultats de mobilitat i perquè la ciutat recuperi la platja urbana del Miracle”.
L’alcalde també ha afirmat : “hem demanat a la ministra l’estudi informatiu previ sobre la resolució de la façana marítima al seu pas per Tarragona, que es va endarrerir perquè es van fer més cates arqueològiques, ja fa dos anys i mig que el ministeri de Foment el va encarregar i nosaltres necessitem saber què diu”.
Finalment, ha insistit en que “l’Ajuntament demanarà que consti explícitament en el plec de condicions del tercer fil, que es tracta d’ una solució provisional i que no pot hipotecar la façana marítima de la nostra ciutat”.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta