Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2013 Nota informativa de l'Ajuntament en referència a l'edifici de Ca l'Ardiaca

Nota informativa de l'Ajuntament en referència a l'edifici de Ca l'Ardiaca

Nota informativa de l'Ajuntament en referència a l'edifici de Ca l'Ardiaca

Tècnics municipals han realitzat una inspecció per avaluar l'estat en que es troba després de les pluges del cap de setmana.
21/11/2013

 

L’Ajuntament ha iniciat avui una actuació d’urgència a Ca l’Ardiaca. S’està instal·lant una tanca perimetral de protecció per evitar possibles accidents atès l’estat de l’edifici. Els serveis tècnics municipals han realitzat una inspecció i han evidenciat que, després de les fortes pluges del cap de setmana, s'ha accelerat el procés de deteriorament, per la qual cosa s’ha decidit actuar d’urgència.

En un termini de 48 hores s’ha instat als propietaris a què facin un apuntalament de l’estructura de l’edifici i, si passat aquest termini, no ho realitzen, ho executarà l’Ajuntament de manera subsidiària. Es dóna el cas que els propietaris ja tenen obert un procediment sancionador per incompliment dels deures de preservació i manteniment de béns culturals.

Cal recordar que, l’octubre del 2012, l’Ajuntament, mitjançant un Ban d’Alcaldia que es pot consultar en aquest enllaç a la Seu Electrònica, va recordar als propietaris d’habitatges l’obligació de mantenir-los en un estat òptim de conservació. L’actuació de l’administració és de vigilància i d’actuació subsidiària fruit de l’incompliment.

El Ban recorda la normativa vigent i recull les principals obligacions:

  • Els propietaris dels edificis estan obligats a conservar-los en condicions de seguretat, salubritat, decòrum públic, habilitat i accessibilitat.
  • Els únics responsables de l’incompliment de les obligacions de conservació dels edificis són els propietaris. L'incompliment dels deures de conservació en condicions de seguretat està tipificat com a infracció urbanística, amb una sanció de fins a 150.000€.
  • L’incompliment atorga la possibilitat d’imposar multes coercitives al propietari incomplidor. O sigui, multes reiterades en el temps fins al moment en què s’executin les actuacions de conservació requerides.
  • En última instància (i depenent de la urgència o perill, fins i tot com actuació urgent i immediata) l’Ajuntament pot actuar subsidiàriament: executar les obres a càrrec dels propietaris.
Segells de reconeixement d’administració oberta