Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2015 Demà s'inaugurarà l'Smart Parc Tabacalera

Demà s'inaugurarà l'Smart Parc Tabacalera

Demà s'inaugurarà l'Smart Parc Tabacalera

L'acte serà a les 18 h, davant del Magatzem 1, i està obert a tota la ciutadania.
Demà s'inaugurarà l'Smart Parc Tabacalera Smart Parc Tabacalera. Foto: Joan Manel Mellado.
22/05/2012

 

Demà, a les 18 hores, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del subdelegat del Govern, Jordi Sierra, inaugurarà l’Smart Parc Tabacalera, davant del Magatzem 1, a l’avinguda de Vidal i Barraquer cantonada amb Manuel de Falla.

Durant l’acte, que és obert a tota la ciutadania, es descobrirà una placa de la inauguració i es pronunciaran parlaments: el tinent d’alcalde responsable de l'Oficina de Projectes, Xavier Tarrès; el subdelegat del Govern, Jordi Sierra, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. A continuació, s’emetrà el vídeo de l’Smart Parc Tabacalera i el grup musical Insonora farà una actuació en directe.

El parc consta del jardí vertical més gran d’Europa amb 3.200 m2, als quals cal afegir 8.000 m2 de jardí horitzontal, el que fa un total d’11.000 m2 de zona verda. El nou espai recuperat per a la ciutat és un primer pas per a la transformació del que serà la porta d’entrada al futur complex cultural de la Tabacalera.

L’obertura al públic del jardí significa, d’una banda, la recuperació d’un nou espai verd lúdic per a la ciutadania i, d’altra, la posada en funcionament d’una de les instal·lacions punteres, el jardí vertical, no sols per la seva grandària - 185 metres de longitud i 18 d’alçada - sinó per la tecnologia aplicada, ja que ha estat projectat amb criteris de sostenibilitat i reaprofitament de les aigües residuals per al reg de la zona verda.

Algunes de les característiques de l'Smart Parc Tabacalera són:

  • És un dels jardins verticals més grans del món amb 3.200 m2.
  • Està dissenyat amb criteris de sostenibilitat. Recupera i depura les aigües residuals provinents de la xarxa general de la ciutat, per impulsar l’estalvi i l’eficiència en la gestió dels recursos hídrics en el seu ús per sistemes de reg.
  • Amb aquest sistema hi haurà un estalvi de 26.000 litres d’aigua diària.
  • S’han plantat especies vegetals autòctones i de baixa demanda hídrica.
  • Els jardins de la Tabacalera seran un lloc educatiu on s’explicarà als escolar el cicle de l’aigua.
  • S’ha instal·lat una pantalla de 100 m2 per a la retransmissió de grans esdeveniments i per donar informació.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta