Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2015 L’alcalde de Tarragona visita la nova guingueta de la Savinosa

L’alcalde de Tarragona visita la nova guingueta de la Savinosa

L’alcalde de Tarragona visita la nova guingueta de la Savinosa

Actualment la ciutat disposa de quatre guinguetes, tres a la platja de l’Arrabassada i aquesta de la platja de la Savinosa, totes entraran en funcionament a mesura que finalitzin les obres
L’alcalde de Tarragona visita la nova guingueta de la Savinosa Foto: Mauri Fernandez
31/03/2015

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha visitat la nova guingueta de la Savinosa, una concessió de l’ajuntament dels nous establiments de restauració a primera línia de platja

Temporada
Hem de distingir les guinguetes de concessió de les guinguetes de Pla d’usos.
Hi ha dues localitzacions de les guinguetes de concessió, les de l’Arrabassada i la Savinosa, que entraran en funcionament tan aviat com finalitzin les obres.

El període obligatori per obrir les guinguetes és el que correspon a la temporada de platges, entre el 15 de juny i el 15 de setembre entre les 11.00 i les 19.00 hores. És quan l’Ajuntament ha de garantir els diferents serveis a les platges.

Però l’Ajuntament contempla en el Pla d'Usos que poden estar obertes des de l’abril fins al novembre. Això no suposa que les guinguetes obrin durant aquest període, ja que els titulars han de tramitar cada any la sol·licitud de pròrroga especificant quan volen obrir.

Pel que fa a les guinguetes del Pla d’Usos –que es munten i desmunten cada temporada- el Departament de Costas de l'estat espanyol informa, i és la Generalitat qui finalment en dóna l’autorització. Està previst que arribi en els pròxims dies. Són les guinguetes de les platges del Miracle, platja Llarga, La Mora i Tamarit i forma part de la concessió del Pla d’Usos 2012/2016


Sobre la concessió
Té un termini màxim de 15 anys. Actualment Tarragona disposa de quatre guinguetes, tres a la platja de l’Arrabassada i aquesta de la platja de La Savinosa, totes entraran en funcionament a mesura que les obres finalitzin. Les guinguetes ocupen una superfície de 150 m2, ampliable amb caràcter optatiu en 100 m més en temporada d’estiu.

Ofereixen servei de restauració, excepte la guingueta ubicada a l’Arrabassada i més propera al promontori de la Savinosa, que tal sols oferirà servei de bar. També disposen de cabines de serveis higiènics o banys, un d’ells adaptat, a lliure disposició dels usuaris de les platges encara que no siguin clients. L’adjudicatari es compromet igualment a la instal·lació i manteniment d’un camp d’esport per a la pràctica del vòlei platja de lliure accés i gratuït.

Els establiments estaran oberts al públic amb caràcter obligatori cada dia des del 16 de juny fins al 15 de setembre, entre les 11.00 i les 19.00 hores. L’obertura es podrà estendre amb caràcter voluntari a cada dia de l’any i en l’horari comprès entre les 08.00 h i les 01.00 (una hora més les nits de cap de setmana).

Criteris estètics i d'accessibilitat
Per tal d’unificar el criteri estètic s’ha definit un model de disseny propi. Cada guingueta ha de tenir unes característiques concretes derivades de la integració en l’entorn i les necessitats del servei que han d’oferir als usuaris de les platges. En cada local s’hi veurà reflectida la imatge corporativa i turística de la ciutat, basada en el Patrimoni Arqueològic i el mar; també hi haurà un espai destinat a la imatge de l’establiment.

Les guinguetes han de complir els criteris i els requisits de les lleis d’accessibilitat, podent-s’hi arribar a peu de platja. A més, totes disposen d'una peça de 5x2,5 metres quadrats on s'ubicaran lavabos de pública concurrència, tres unisex i un per a persones discapacitades. Les guinguetes seran accessibles des de la cota del passeig.

Els equipaments es fan amb criteris mediambientals pel que fa a l'elecció de materials d'acabats i il·luminació. Totes elles comptaran amb una terrassa superior de 110 m2 protegida per una pèrgola que incorpora protecció solar.

Segells de reconeixement d’administració oberta