Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2016 El Mercat Central obrirà al públic després de les Festes de Reis

El Mercat Central obrirà al públic després de les Festes de Reis

El Mercat Central obrirà al públic després de les Festes de Reis

El Mercat Central obrirà al públic després de les Festes de Reis
El Mercat Central obrirà al públic després de les Festes de Reis Foto: Mauri
05/10/2016


La presidenta d'Espima, Elvira Ferrando, ha manifestat avui que l'obertura al públic del Mercat Central serà després de les festes de Reis. Així, ho ha ratificat en una visita a les obres que s'estan desenvolupant, a la qual també hi ha assistit la presidenta dels Venedors del Mercat de Central de Tarragona, Maria Virgili.

En els pròxims dos mesos es faran les obres que queden pendents: la pavimentació del terra, els acabats de l'exterior i les entrades de les escales. Les obres interiors del Mercat hauran d'estar enllestides el 15 de desembre d'enguany i la seva legalització amb la posterior recepció d'obres el 10 de gener del 2017. Aquesta és la data que consta en el contracte signat entre Espimsa i Corsan-Corviam Construcción SA, en el qual també s'acorda la reversió anticipada de la concessió d'obra pública de les plantes de l'aparcament, per un import de 5,3 milions d'euros, sempre que s'obtingui el finançament.

La presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha afirmat que els objectius de l'aparcament i la municipalització de la gestió de les 330 noves places són: donar fluïdesa i assegurar la finalització de les obres; garantir que el pagament inicial de la reversió, 752.899 € més IVA, va directe als subcontractistes; fixar una data de finalització de les obres com a condició resolutòria, que és el 15 de desembre; i fixar un cronograma setmanal de seguiment de l'obra per garantir l'execució i finalització.

El cost total de la remodelació del Mercat Central és de 46 milions d'euros i ja estava inclosa la possibilitat de reversió de l'aparcament.

La consellera ha destacat que els paradistes ja poden entrar a fer les obres als seus respectius establiments i que abans del 15 d'octubre han de presentar a Espimsa una sèrie de documentació tècnica de les seves parades.

Segells de reconeixement d'administració oberta