Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2018 Acord històric entre els Ajuntaments de Tarragona i Reus per a l'impuls ferroviari del territori

Acord històric entre els Ajuntaments de Tarragona i Reus per a l'impuls ferroviari del territori

Acord històric entre els Ajuntaments de Tarragona i Reus per a l'impuls ferroviari del territori

S'ha signat a La Boella i inclou nou punts
Acord històric entre els Ajuntaments de Tarragona i Reus per a l'impuls ferroviari del territori Els alcaldes de Tarragona i Reus en el moment de signar l'acord. Foto: Mauri.
11/04/2018


L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, han signat aquest matí un acord històric per a l'impuls ferroviari del territori. "Tenim un acord en matèria ferroviària que és el resultat de molta feina prèvia i que parteix del realisme actual", ha explicat l'alcalde Ballesteros. I ha remarcat: "La societat civil ens interpel·lava a tenir objectius compartits i un model consensuat i aquest acord bilateral n'és el resultat. Tarragona i Reus ens hem posat d'acord".

Ballesteros ha reconegut sentir-se "molt satisfet. Estem molt contents per signar aquest acord. Avui és l'inici d'un nou temps amb un gran consens en matèria ferroviària".

Per la seva part, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha subratllat que el document signat avui a La Boella és fruit "del treball intens i després de veure les necessitats i consensuar uns objectius, que no són altres que donar servei a tot allò que la ciutadania reclama. D'aquí la importància d'aquest front comú entre Reus-Tarragona, Tarragona- Reus". I ha afegit: "Signem un acord que posa en valor el convenciment que vivim en una realitat metropolitana. Per primera vegada en molt de temps, Reus i Tarragona demanem junts un mateix mapa ferroviari". Els punts recollits a l'acord, en paraules dels dos alcaldes, es plantejaran com una exigència al Govern de Madrid.

Els nou punts recollits al document són:

  1. Demanar al Ministeri de Foment la millora de la connexió entre les ciutats de Reus, Tarragona i Barcelona amb combois directes Reus-Tarragona-Barcelona.
  2. Demanar al Ministeri de Foment la millora de la connexió entre les ciutats de Reus, Tarragona i Barcelona a través de la connexió provisional, a curt termini, entre la xarxa tradicional i la d'alta velocitat.
  3. Demanar al Ministeri de Foment l'estudi informatiu i la concreció de la millora de la connectivitat entre les ciutats de Reus, Tarragona i Barcelona a través de la connexió, a mitjà termini, entre la xarxa tradicional i la d'alta velocitat al Gaià (Tarragonès), mitjançant el Bypass previst al Pla Parcial Territorial del Camp de Tarragona
  4. Demanar al Ministeri de Foment l'estudi informatiu i la concreció de la variant de mercaderies a partir de la línia Reus-Roda que permeti, a mitjà termini, que la via de la costa sigui utilitzada només per a trens de passatgers i evitar que les mercaderies de tota mena travessin zones urbanes.
  5. Demanar al Ministeri de Foment que mantingui el seu compromís amb l'Estació d'Alta Velocitat de l'aeroport de Reus, en igualtat de condicions amb allò anunciat per a l'aeroport de Girona, per garantir la intermodalitat.
  6. Demanar al Ministeri de Foment que mantingui el seu compromís amb l'Estació urbana al centre de Tarragona pel que fa al nombre de serveis, connectivitat, intermodalitat i accés a les altes prestacions.
  7. Demanar al Ministeri de Foment que liciti i executi la construcció de l'estació Reus Sud - Bellissens que doti Reus d'una segona estació de tren al sud de la ciutat.
  8. Demanar al Ministeri de Foment que estudiï la construcció de dues estacions urbanes més a Tarragona, una a la zona de Llevant i l'altra a Ponent.
  9. Treballarem conjuntament per fer realitat el tramvia que relligui les nostres ciutats amb Cambrils, Salou, Vila-seca i fins al Baix Penedès, d'acord amb l'administració competent.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta