Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2018 Inaugurada la plaça dedicada a José Francisco de Querol Lombardero

Inaugurada la plaça dedicada a José Francisco de Querol Lombardero

Inaugurada la plaça dedicada a José Francisco de Querol Lombardero

Magistrat del Tribunal Suprem i víctima d'un atemptat d'ETA l'any 2000
Inaugurada la plaça dedicada a José Francisco de Querol Lombardero Familiars de José Francisco de Querol Lombardero, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, divendres a l'acte d'inauguració de la plaça.
12/03/2018

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat la plaça dedicada a José Francisco Querol Lombardero, tarragoní magistrat del Tribunal Suprem que fou assassinat per ETA el 30 d'octubre del 2000. A l'acte també hi han assistit familiars de Querol Lombardero i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial d'Espanya, Carlos Lesmes, entre altres autoritats.

José Francisco Querol Lombardero va néixer a Tarragona l'any 1930 i va perdre la vida víctima d'un atemptat d'ETA amb un cotxe bomba a Madrid, que també va costar la vida al seu xofer, al seu escorta i al conductor d'un autobús que circulava per la zona. L'atemptat va provocar més de 64 ferits.

L'alcalde ha assenyalat que la plaça dedicada a Querol, ubicada entre la cruïlla dels carrers Arquebisbe Josep Pont i Gol i Guillem Oliver, està molt a prop d'on s'ha de construir el futur Palau de Justícia.

També ha destacat que la ciutat estava en deute amb Querol i que les societats han de viure en pau, democràcia i sense violència.

Per part de la família ha intervingut Amelia de Querol, que ha llegit un poema personal dedicat al seu pare.

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial d'Espanya, Carlos Lesmes, ha afirmat que José Francisco Querol "estava compromès amb la llibertat i amb la Constitució" i que "sense respecte a la llei no hi ha democràcia".

Segells de reconeixement d’administració oberta