Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2018 L'Ajuntament presentarà un recurs al Tribunal Suprem a favor del POUM

L'Ajuntament presentarà un recurs al Tribunal Suprem a favor del POUM

L'Ajuntament presentarà un recurs al Tribunal Suprem a favor del POUM

Una sentència del TSJC anul.la el Pla de Millora Urbana de Campsa i el text refós del Poum, però aquest darrer segueix vigent
L'Ajuntament presentarà un recurs al Tribunal Suprem a favor del POUM L'Alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el Conseller de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, Pau Pérez, i el conseller de Territori i Patrimoni Municipal, Josep M. Milà Rovira, avui durant la roda de prensa. Foto: Mauri
07/03/2018

 

L'Ajuntament de Tarragona ha rebut una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la qual li comunica que ha estimat un recurs contenciós administratiu interposat per la Compañia Logistica de Hidrocarburos CLH, SA contra la resolució de la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat del 14 de maig del 2013, que va donar conformitat al text refós del Pla d'Ordenació Urbana Municipal de Tarragona (POUM).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la la resolució de la Generalitat que aprovava el POUM de Tarragona, ja que considera que manca un informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs, en concret en el Pla de Millora Urbana 40 CLH, un petit sector del territori.

En aquest sentit, aquest informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs no és obligatori ni preceptiu incloure'l en el POUM. Així, l'Ajuntament de Tarragona interposarà un recurs de cassació davant de la sala tercera del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, ja que la sentència no es ferma i, en conseqüència, el text refós del Pla d'Ordenació Urbana Municipal de Tarragona segueix vigent.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que "cap llei, ni reglament ens obliga a presentar aquest informe d'hidrocarburs. Per aquest motiu, afrontem amb optimisme la propera presentació del recurs de cassació al Tribunal Suprem i esperem que la Generalitat, com a part implicada, també presenti el mateix recurs".

"És deplorable – ha manifestat l'alcalde- l'actitud de CLH i que quedi clar que seguirem insistint en què es traslladin, tal com preveu el POUM, perquè és una instal·lació obsoleta que està al mig de la ciutat. Traslladem del centre urbà una activitat molesta que impedeix la dignificació d'un entorn on s'ha previst una zona verda, d'equipaments i residencial. En definitiva, aquest entorn és la clau de la millora de la zona del riu Francolí, Residencial Palau i Passeig Independència.

Finalment, l'alcalde de Tarragona ha remarcat que la sentència afirma que el POUM està molt ben motivat i justificat i que l'estudi econòmic i financer és complet i detallat. Ha conclòs: "Més de cinc sentències avalen el POUM".

Segells de reconeixement d’administració oberta