Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2019 Aquest migdia s'han reobert les escales del Miracle

Aquest migdia s'han reobert les escales del Miracle

Aquest migdia s'han reobert les escales del Miracle

Han finalitzat els treballs per apuntalar el mur de l'amfiteatre
Aquest migdia s'han reobert les escales del Miracle Foto: Mauri
07/10/2019

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha manifestat que, "tal com vam anunciar, avui s’ha reobert els pas de vianants a les escales del Miracle perquè ja han finalitzat els treballs d’estintolament dels diferents punts del mur de l’amfiteatre, en la zona situada a l’entorn de les escales. Les obres han consistit a reforçar les parts detectades amb inestabilitat, amb l’objectiu d’evitar l’agreujament de la patologia constructiva, i ha estat una actuació amb caràcter cautelar”.

Els treballs de reforç s’han efectuat en dos àmbits: el mur i la part de les escales que passa per sobre d’una volta de l’amfiteatre, que s’han reforçat amb puntals. Ara, les escales ja són accessibles al públic, però en el tram que va des del parc de l’amfiteatre fins a la plaça Arce Ochotorena, només s’ha habilitat la meitat de l’escala.

Les properes setmanes continuaran els treballs amb un reforç addicional del mur i la reparació del canal d’aigües residuals, entre d’altres.

El conseller de Territori, Xavier Puig, va explicar el passat dijous que feia tres setmanes havien rebut un informe sobre les patologies del monument de l’amfiteatre, les quals provenen de fa molts anys. Des de l’Àrea de Territori de l’Ajuntament es va decidir fer unes actuacions immediates per reforçar la part de sota de les escales. El regidor va insistir que aquesta actuació no recomanava tancar el pas a les escales del Miracle, però s’havia adoptat un criteri de màxima prudència mentre es començaven a fer els treballs de reforç en aquest espai.

Segells de reconeixement d'administració oberta