Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal C's Notes de premsa i comunicats [NdP] C'S, ERC-MES-MDC, i la CUP volen que es faci un seguiment dels contractes municipals amb empreses externes

[NdP] C'S, ERC-MES-MDC, i la CUP volen que es faci un seguiment dels contractes municipals amb empreses externes

[NdP] C'S, ERC-MES-MDC, i la CUP volen que es faci un seguiment dels contractes municipals amb empreses externes

Demanen la creació d’una Comissió de Contractació a través d’una moció que es presenta al plenari del 22 de juliol
12/07/2016
C'S, ERC-MES-MDC i la CUP reclamen que es faci un correcte seguiment de l’execució dels serveis externalitzats a l’Ajuntament de Tarragona per poder-ne fer una correcta avaluació quantitativa i qualitativa. Per fer-ho, aposten per la creació d’una Comissió de Contractació integrada per tècnics i representants de tots els grups municipals que garanteixi aquest seguiment. Els tres grups de l’oposició demanen també que en aquells contractes de més de 500.000 euros s’inclogui una clàusula per tal que l’empresa contractada assumeixi els costos de garantir un servei de seguiment extern del compliment del contracte.
 
C'S, ERC-MES-MDC i CUP expliquen que la suma dels serveis municipals gestionats per empreses externes a l’Ajuntament de Tarragona ascendeix a 32 milions d’euros, un 20% del pressupost municipal. Els tres grups coincideixen en valorar que s’ha de garantir que els treballs que es realitzen amb els diners dels tarragonins s’estan realitzant correctament.
 
Des dels tres grups afirmen que, ara com ara, desconeixen quins mecanismes de seguiment i control es desenvolupen en relació als contractes de servei de l’Ajuntament. Expliquen que, malgrat intentar esbrinar quines actuacions concretes es realitzen en aquest sentit, no ha sigut possible obtenir aquesta informació. Per tot plegat, consideren que és necessari disposar d’una eina que permeti el control i seguiment del compliment dels contractes des del seu inici fins a la seva finalització.
 
Els consellers de C’s, la CUP i ERC-MES-MDC esperen comptar amb la complicitat de la resta de grups municipals per tirar endavant una iniciativa que ha de permetre avançar en la transparència en la gestió pública. En aquest sentit, recorden que diversos municipis de l’estat, com Sevilla o Salamanca, ja han apostat per crear comissions de seguiment de la contractació pública. 
Segells de reconeixement d’administració oberta