Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Informes d'activitat setmanal del grup municipal Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona (Quinzena del 27 de juny al 10 de juliol del 2016)

Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona (Quinzena del 27 de juny al 10 de juliol del 2016)

Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona (Quinzena del 27 de juny al 10 de juliol del 2016)

19/07/2016

Reunions realitzades i activitat institucional:

-Assistència de la consellera Laia Estrada al Consell Rector de l’IMSS

-Assistència de l’assessor del Grup Municipal de la CUP al Consell per la Formació Professional i l’Ocupació.

-Assistència de la consellera Laia Estrada i el conseller Jordi Martí Font a la lectura del manifest per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI.

-Assistència del conseller Jordi Martí Font al minut de silenci convocat en commemoració de les víctimes de l’atemptat terrorista perpetrat a l’aeroport d’Istambul.

-Assistència del conseller Jordi Martí Font a la Comissió Informativa i de Seguiment de Cultura, Festes, Patrimoni i Turisme

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la Junta de Portaveus convocada per l’Alcalde, per tractar possibles usos del Banc d’Espanya

-Assistència del conseller Jordi Martí Font a la Junta de Valoració de la Convocatòria de Subvencions a les associacions de veïns i federacions veïnals 2016.

-Assistència del conseller Jordi Martí Font a la sessió ordinària del Consell Rector del Patronat de Turisme de Tarragona.

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la sessió ordinària del Consell Rector del Patronat d’Esports.

-Reunió de la consellera Laia Estrada amb representants dels Grups Municipals de C’s i d’ERC-MES-MDC per tractar assumptes relatius al seguiment de contractes municipals vigents.

-Reunió del conseller Jordi Martí Font i la consellera Laia Estrada amb el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca Rosell, per examinar diferents programes pedagògics a aplicar a les escoles de la ciutat.

-Reunió de la consellera Laia Estrada amb la tècnica municipal responsable de Polítiques d’Igualtat per tractar aspectes relacionats amb el desenvolupament de campanyes de sensibilització amb el sexisme present en l’oci nocturn, especialment durant les festes majors de Tarragona.

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la inauguració de la plaça d’Elena Regidor, veïna de Tarragona que participà activament en el moviment veïnal de la ciutat.

-Assistència del conseller Jordi Martí Font i la consellera Laia Estrada a la sessió del Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona. En aquesta sessió del Plenari, la CUP defensa les següents mocions:

  • Moció en solidaritat amb els sindicalistes d’Unió de Pagesos encausats pels fets de l’Enològica de Reus (REBUTJADA)
  • Moció presentada per la CUP, Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPEC) per la creació del bus universitari  (REBUTJADA)
  • Moció assumida per la CUP i ERC que recull les demandes de la plataforma “Anem a mil”  (REBUTJADA)
  • Moció per garantir l’accés de la població a la informació sobre mesures contra la pobresa energètica i l’exclusió habitacional (REBUTJADA)
  • Moció presentada per la CUP en suport a la llei 24/2015 i a la soberania legislativa del Parlament de Catalunya en matèria d’habitatge i pobresa energètica (APROVADA)
  • Moció presentada per ERC-MES-MDC, amb el suport de la CUP i altres formacions polítiques, per revocar el títol d’alcalde honorífic i perpetu al dictador Francisco Franco Bahamonde  (APROVADA PER UNANIMITAT)

 

A més a més, es van aprovar com a Declaracions Institucionals les mocions següents:

  • Moció presentada per la Plataforma en defensa dels Drets dels Infants en l’àmbit educatiu, per una oferta equitativa en el lleure educador a la ciutat de Tarragona  [Moció inicialment assumida per la CUP i C’s]
  • Moció presentada pel Comité d’ADIF, exigint una major inversió i increment de plantilla a la demarcació de Tarragona [Moció inicialment assumida per la CUP, C’s; ERC-MES-MDC, CIU i PSC]
  • Moció per instar el Govern de l’Estat a prendre mesures i canvis legislatius en matèria d’energia elèctrica per tal d’augmentar la competitivitat de la indústria química i de la indústria en general, la m illora del medi ambient i sostenibilitat [moció inicialment presentada per ERC-MES-MDC]
  • Moció per instar a la Generalitat a dur a terme un pla de xoc d’inversió a les escoles públiques  [moció inicialment presentada pel PSC]

 

Participació en activitats sociopolítiques:

-Assistència de la consellera Laia Estrada i del conseller Jordi Martí Font a la concentració davant l’estàtua dels Despullats en motiu del Dia de l’alliberament LGTBI i posteriorment, participació en diversos actes reivindicatius.

-Assistència i participació de la consellera Laia Estrada i del conseller Jordi Martí Font a la presentació de la campanya “Fora privada de la pública”, en defensa d’un model sanitari 100% públic, activitat organitzada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i la CUP.

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la reunió setmanal del Grup en Defensa de la Sanitat Pública, format pels sindicats Co.bas i CGT, cercle Podem Torreforta, la CUP i persones a títol individual.

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la reunió convocada per la CUP Nacional referent a la sanitat.

 

Comunicats, rodes de premsa i presència als mitjans de comunicació:

-Roda de premsa de presentació de la campanya de denúncia "Fora privada de la pública"

[Comunicat] A un any del suposat inici del Jocs, tot és incert i pinten bastos

[NdP] Cau de Llunes i la CUP demanen una Santa Tecla lliure de sexisme

[NdP]  La CUP a favor dels gots reutilitzables i amb missatges antisexistes

[RdP] El col·lectiu feminista Cau de Llunes (AFRT) i la CUP de Tarragona, fan una crida a l’equip de govern per garantir “unes festes majors lliures d’actituds sexistes”, presentant una moció en aquest sentit, que es discutirà el proper plenari.

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la RdP de la CUP del Camp de Tarragona en rebuig al projecte conegut com Barcelona World, i que compta amb la presencia de Sergie Saladié, diputat de la CUP-CC i de militants de diverses assemblees locals de la CUP del Camp.

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF

 

Segells de reconeixement d’administració oberta