Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP denuncia la tala de pins a l’Anella Verda

[NdP] La CUP denuncia la tala de pins a l’Anella Verda

[NdP] La CUP denuncia la tala de pins a l’Anella Verda

30/03/2016

La CUP de Tarragona ha denunciat les tales indiscriminades que s’estan duent a terme prop del Mas de Cosidor dins el terme municipal de Tarragona i de la finca propera a la presó de Mas d'Enric i que es troba al terme del Catllar, ambdues finques dins de la zona de l’Anella Verda. 

La tala que s’està duent a terme en cap cas és una neteja preventiva d’incendis, ja que la majora de pins talats tenen més de 20 centímetres de diàmetre. La CUP creu que aquesta tala només respon a interessos especulatius per a la comercialització de la fusta. 

La candidatura independentista ha volgut recordar que el ple del divendres 18 de març va aprovar que l'Ajuntament de Tarragona engegaria i lideraria la creació del Consorci Mancomunat de l’Anella Verda de Gaià-Francolí, el qual estaria integrat pels ajuntaments limítrofs, la Generalitat de Catalunya, l'Estat espanyol (per la competència que encara té de les platges), el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona, els propietaris de les finques i les entitats ecologistes del territori. En el mateix també es va aprovar que es reactivaria la comissió de treball de l’Anella Verda. 

Per tot això la candidatura anticapitalista emplaça els responsables municipals a engegar ja el Consorci de l’Anella Verda i reactivar la comissió de treball. A més a més, a que forci els propietaris i els responsables de la Generalitat perquè s’aturin les tales, com a mínim fins a la creació d’aquest ens, ja que l’Anella Verda és l’únic pulmó verd d’una ciutat que acull el complex petroquímic més gran del sud d’Europa.

 

GM de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 26 de març de 2016   

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF

 

Segells de reconeixement d’administració oberta