Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP fem balanç del nostre primer any a l'Ajuntament de Tarragona

[NdP] La CUP fem balanç del nostre primer any a l'Ajuntament de Tarragona

[NdP] La CUP fem balanç del nostre primer any a l'Ajuntament de Tarragona

25/05/2016

Avui es compleix un any des que els vots de 4.180 tarragonins i tarragonines van permetre que la CUP de Tarragona entréssim a formar part per primera vegada de l’Ajuntament, amb dues regidores.

Malgrat la manca de voluntat del grup socialista per desplegar les propostes aprovades en plenari i el posterior bloqueig de l’equip de govern del mateix PSC amb el PP i Josep Maria Prats per desactivar totes les iniciatives municipals que s’oposen a la lògica immobilista dels anteriors mandats, el balanç que fem la CUP respecte a l’activitat pròpia és positiu.

La CUP hem fet un desplegament ampli i divers de les propostes recollides al nostre programa d’acció política (programa electoral), que recordem que són el resultat d’un procés assembleari en el qual van participar prop de dues-centes persones.

La CUP hem estat capaces d’introduir qüestions a l’agenda política municipal amb una intensitat inexistent fins a la nostra arribada, com la defensa de la independència dels Països Catalans, la reivindicació de fórmules de participació i transparència, o el seguiment i fiscalització de la gestió econòmica com a eina per a alliberar recursos que posteriorment es destinin a garantir drets fonamentals com la sanitat, l’educació o l’habitatge.

La negativa a hipotecar la ciutat amb els JJMM2017, la denúncia del malbaratament de recursos públics amb Inipro o el pàrquing Jaume I, la reclamació d’auditar el deute municipal, la defensa d’una política urbanística al servei de les persones, la demanda de municipalitzacions, o la reivindicació en favor de la recuperació de l’espai i els edificis públics s’han evidenciat plenari rere plenari, i al llarg de la nostra participació en comissions informatives, consells rectors d’organismes autònoms, consells municipals i als consells d’administració de les empreses municipals.

Gran part de les nostres propostes han estat acceptades com a Declaracions Institucionals o presentades conjuntament amb formacions que estan a les nostres antípodes ideològiques. Les aliances tàctiques que hem pogut establir en la defensa mediambiental, la igualtat de gènere, la lluita contra les discriminacions, i a l’hora de fiscalitzar l’acció municipal, evidencien la voluntat real de treball i d’aconseguir que les propostes nostres o alienes s’implementin pel bé comú.

Igualment, pensem que hem superat el repte de mantenir un peu al carrer ara que hem posat l’altre a l’Ajuntament. No només no hem deixat de participar a les lluites socials sinó que hem ampliat la nostra implicació als espais de lluita, sense aigualir el nostre discurs. En lloc de fer la típica estratègia adaptativa al món institucional, hem defensat una línia política responsable i combativa.

Conscients que ens queda molt per aprendre i que segur que hem comès errors que intentem i intentarem solucionar, aquest divendres hem convocat una assemblea oberta, amb l’objectiu de donar veu a tothom que vulgui opinar sobre aquest primer any del nostre grup municipal, per tal que el nou vent esdevingui huracanat.

 

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 24 de maig de 2016

 

Podeu descarrefgar-vos aquí aquest document en format PDF

Segells de reconeixement d’administració oberta