Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP insta a l'Ajuntament a posicionar-se sobre l'article «Sí és sí, o no»

[NdP] La CUP insta a l'Ajuntament a posicionar-se sobre l'article «Sí és sí, o no»

[NdP] La CUP insta a l'Ajuntament a posicionar-se sobre l'article «Sí és sí, o no»

21/07/2016

La CUP de Tarragona presentarà una moció d'urgència al Ple de demà per demanar la rectificació del director del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal, en relació a l'article «Sí és sí, o no», en el que banalitza i desacredita la campanya impulsada per l'Ajuntament de Tarragona contra el sexisme en l'oci nocturn. Aquest article ha generat una reacció feminista a la xarxa com feia temps que no es veia, i no és per menys.

La banalització de les campanyes contra les agressions sexistes en espais d'oci ja és de per sí un fet greu, en vista a les diferents agressions registrades en esdeveniment públics i festes populars arreu de l'Estat espanyol en les darreres setmanes. Però el més greu de tot, segons la CUP, és que en el seu article Josep Ramon Correal, encoratja els joves a assetjar, afirmant que el «no és que potser sí», un qüestionament clar de la consigna feminista «no és no», que és el principi bàsic al respecte de qualsevol persona.

La CUP considera que en aquest article el director del Diari de Tarragona fa apologia de les agressions sexistes, la qual cosa és intolerable, després que s'hagi evidenciat que el trident lesiu «oci nocturn – drogues – violència sexual» està a l'ordre del dia.

En la moció, la CUP proposarà que en cas que no es produeixi la rectificació per part del director del Diari de Tarragona, l'Ajuntament demani la dimissió del director. I, que en cas que aquesta no es produeixi, que l'Ajuntament no contracti més publicitat en aquest mitjà de comunicació ni renovi les subscripcions que té contractades actualment.

 

Grup Municipal de la CUP a l'Ajunatamnet de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 21 de juliol de 2016

 

Podeu descarregar-vos aquí la moció en format PDF

Segells de reconeixement d’administració oberta