Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Territori Pla Integral de la Part Baixa Àmbits estratègics

Àmbits estratègics

Per la capacitat d’agrupar grans conjunts d’actuacions, per la funció estructurant pel barri i per la relació amb l’entorn, es defineixen cinc àmbits estratègics. L’execució d’aquests àmbits estratègics suposa la transformació estructural de l’espai públic del barri, esdevenint espais de connexió i de referència per a les veïnes de la Part Baixa.

Balcó de la Part Baixa

El balcó de la Part Baixa busca generar punts panoràmics de visibilitat del patrimoni (pels carrers Doctor Zamenhof, Caputxins, Arquitecte Rovira i Pons d'Icart) així com establir connexions verticals entre el barri i l’Eixample a través dels Jardins Vapor, de les Termes i el Teatre Romà, i de la terrassa del Palau Firal i de Congressos.

Façana marítima

La nova façana marítima vol obrir el barri cap al mar eixamplant les voreres, naturalitzant el carrer i absorbint la circulació del tramvia i del carril bici.

Porta ferroviària

La nova porta ferroviària transforma l’entorn de l’estació de tren per mostrar-se com a punt de connexió vital per a la ciutat integrant l’intercanviador amb el tramvia. A més, reforma de la Plaça de la Pedrera per eliminar les jardineres elevades i redistribueix l'espai dedicat al vianant i al vehicle rodat per permetre que hi hagi aparcament de zones de càrrega i descàrrega suficients però donant protagonisme a les persones. En tot l’àmbit s’augmenta la superfície drenant, les àrees d'estada i joc infantil i amb ombres.

Eix històric Reial

La reforma de l’eix històric del carrer Reial transforma l'entrada al barri des de la benzinera i el supermercat per millorar la connexió amb Pere Martell, el Serrallo, l'escola, la llar d'infants i poliesportiu municipal. En tot el carrer s’eixamplen les voreres, es naturalitza i es racionalitzen dels espais de càrrega i descàrrega i contenidors i es reforça el caràcter de referència de la Plaça dels Infants.

Eix històric Apodaca

Finalment, la reforma de l’eix històric del carrer Apodaca millora la connexió amb el Port per mitjà de la transformació, naturalització i dotació de la plaça dels Carros.

PLA INTEGRAL DE LA PART BAIXA (DOCUMENT COMPLET - PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta