Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Territori Pla Integral de la Part Baixa Participació ciutadana

Participació ciutadana

El PIPB ha desplegat una àmplia estratègia de participació ciutadana, partint de la constitució del Grup Impulsor al novembre de 2022, el qual va celebrar diversos tallers deliberatius, fins a l’enquesta en línia que va rebre 395 respostes o la realització de dues rutes exploratòries.

Pel què fa a la dinàmica social, comunitària i cultural del barri, la ciutadania exposà que fan falta més espais i equipaments sociocomunitaris, sociosanitaris, culturals i educatius, pel que cal identificar i rehabilitar edificis amb valor patrimonial i que es troben en desús. Així mateix, es reivindicà una descentralització dels recursos d’assistència social existents al barri.

Pel què fa a l’urbanisme, l’espai públic i la mobilitat, la ciutadania considera que cal incorporar millores en l’accessibilitat i la qualitat de l’espai públic ampliant voreres i eliminant barreres arquitectòniques especialment en carrers com Apodaca o Reial, o implementant plataformes úniques i pacificant carrers com Orosí o del Mar, però també dotant el barri de més espais d’estada i activitat alhora que es millorin les connexions amb el mar obrint la façana marítima i la resta de la ciutat. Aquestes intervencions haurien de ser compatibles amb les necessitats d’aparcament existents.

En l’àmbit del comerç i l’activitat econòmica, es proposa la generació de pols d’atracció amb capacitat per dinamitzar el teixit comercial amb espais d’oci, artístics o amb equipaments de referència. Cal una estratègia de reactivació de baixos comercials que contribueixi a diversificar el teixit comercial, ja que el 70% de les persones enquestades fan les compres quotidianes alimentàries i no alimentàries (farmàcia, perruqueria, etc.) en el barri però per a compres d’oci, llar, roba i complements en un 90% surten fora. Un dinamisme que la ciutadania proposa compatibilitzar amb estratègies per fer front a la gentrificació i a la profusió dels habitatges turístics.

PLA INTEGRAL DE LA PART BAIXA (DOCUMENT COMPLET - PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta