Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Platges de Tarragona Camp d'entrenament d'aigües obertes de Tarragona

Camp d'entrenament d'aigües obertes de Tarragona

Encapçalament camp dd'entrenament d'aigües obertes de Tarragona

El camp d'entrenament d'aigües obertes de Tarragona és una iniciativa del CN Tàrraco i el Club de Vela Platja llarga que permet a tota la ciutadania gaudir amb seguretat de nedar al mar al llarg de tota la temporada d'estiu.

Objectius del camp d'entrenament d'aigües obertes de Tarragona

 1. Oferir els nedadors/es d'esport base i a qualsevol ciutadà/na del territori un servei permanent d'entrenament i monitoratge d'aigües obertes amb unes altes condicions de seguretat a un cost assequible.
 2. Millorar les condicions d'entrenament a tots els nivells (des d'alta competició a usuaris iniciats) i de totes les edats (des d'alevins fins nedadors/triatletes màsters) a la demarcació de Tarragona.
 3. Dinamitzar i promocionar la natació d'aigües obertes com un esport saludable.

 

Nedadors al camp d'entregament d'aigües obertes de Tarragona

 

Activitats que ofereix el camp d'entrenament

 1. Entrenaments regulars dirigits per tècnics a tots els nivells. Es començarà al juny tots els dilluns, dimecres i divendres a les 19 h.
 2. Cursos d'iniciació a les aigües obertes. Al juny seran determinats dilluns, dimecres i divendres a les 18 h.
 3. Realització de sortides "no competitives" anomenades "senderisme aquàtic", sortides nocturnes o solidàries (6 dissabtes a la temporada d'estiu).
 4. Travessies competitives com la "III Tàrraco Aigües Obertes", que es farà el 3 de setembre o proves de relleus obertes a totes les edats.
 5. Sessions de formació com tallers específics pels nens i adults sobre el mar, els vents, la fauna o per adults com tècniques de natació, fisioteràpia o nutrició.

 

Característiques de circuit

Circuït camp d'entrenament aigues obertes de TarragonaEl recorregut d'aquest circuit s'anomena "el llapis", Ho componen 9 boies que dibuixen 2 rectes paral·leles que estan contactades per un triangle a l'extrem est. Qualsevol distància entre boia i boia sempre és de 50 m (una piscina olímpica). Per tant, si volem fer una sèrie de 200 m haurem de realitzar 4 trams entre boies.
El disseny del carril permet experimentar en pocs minuts els canvis de corrent i vent possibilitant així un millor aprenentatge.

 

Decàleg de seguretat


La ubicació del circuit és d'alta seguretat perquè es troba en una zona de poca profunditat (de 2,5 a 3,5 m) allunyat a més de 600 m de zona rocosa i amb vents habituals que empenyen cap a costa. Cal seguir, tot i així, els consells de seguretat.

 1. Utilitzarem sempre per nedar un casquet de bany de color ben llampant per tal de ser visibles de costa i utilitzarem sempre que sigui possible una boia de nedador, sobretot en dies de vent i/o mala mar on es dificulta la visió.
 2. Nedarem sempre en grup, mai sols (Never swim alone).
 3. Dins dels diferents grups hi haurà nedadors que utilitzaran boia-torpede per motius de seguretat.
 4. Quan sortim del circuit de boies, nedarem en paral·lel a la costa i sense allunyar-se mai més enllà de les boies que estan situades a uns 200 m de la plata i extremarem les precaucions a les zones de carrils d'entrada i sortida d'embarcacions.
 5. En cas d'abandonament, sempre avisarem als companys del mateix grup i tornarem a costa sols o acompanyats, depenent de la situació.
 6. Es tracta d'una activitat esportiva a la mar, per tant ens hem de trobar en un perfecte estat físic per realitzar aquesta activitat.
 7. Evitarem entrenar en aigües obertes després dels àpats per tal de reduir al màxim els rics de tall de digestió.
 8. Recomanem l'ús de neoprè sempre que l'aigua del mar estigui per sota del 19 °C (tots els mesos de l'any excepte juny, juliol, agost i setembre).
 9. Recomanem, sobretot en èpoques d'estiu i forta calor, extremar la precaució o evitar el bany en cas que es detecti forta presència de meduses a l'aigua.

 

Més informació sobre el camp d'entrenament d'aigues obertes a la web de CN Tàrraco o en el correu aiguesobertes@cntarraco.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta