Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Activitats Activitats i projectes Passejades amb història Caminant sobre la Mina de l’Arquebisbe

Caminant sobre la Mina de l’Arquebisbe

Caminant sobre la mina de l’arquebisbe és una ruta organitzada per la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (BHMT) i l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona (EMATSA) per donar a conèixer diversos aspectes del món de l’aigua a la ciutat. El dia 3 de desembre de 1798, l’aigua tornava a brollar de les fonts de Tarragona, algunes d’elles fetes construir expressament per aquell esdeveniment. Els arquebisbes Joaquin de Santiyán (1733-1783) i Francesc Armanyà (1718-1803), uns il·lustrats de l’època, van ser capaços de retornar a la ciutat part de l’antic esplendor de l’època romana amb la nova portada d’aigües des de la captació de Puigpelat.

Per difondre aquest patrimoni s’ha editat un fulletó desplegable que conté el recorregut i els punts d’interès que es troben pel camí. La proposta ressegueix la mina d’aigua, les fites, respiralls i pous de registre. També inclou les instal·lacions d’EMATSA i l’espai El camí de l’aigua, situat dins d’un antic dipòsit museïtzat, així com l’interior dels dipòsits d’aigua de l’Oliva. La caminada acaba recorrent, ja dins el nucli urbà, les fonts que va fer construir l’arquebisbe Armanyà i que encara es conserven a la Part Alta, a la plaça de Sant Joan, plaça de les Cols i plaça de Sant Antoni.

Bibliografia

Segells de reconeixement d'administració oberta