Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Activitats Activitats i projectes Passejades amb història Petjades republicanes

Petjades republicanes

Ruta pels espais de la Segona República a Tarragona

Petjades republicanesLa ruta «Petjades republicanes. Ruta pels espais de la Segona República a Tarragona» vol fer, tot passejant, un repàs històric per alguns dels espais de la ciutat amb especial significació durant la Segona República espanyola.

El recorregut s’inicia a la Rambla Nova, 30, on s’ubicava el Govern Civil l’any 1931; continua fins a la plaça de la Font, seguint els passos de la manifestació que va tenir lloc el 14 d’abril, quan es proclamàa l’Ajuntament el nou règim republicà. El Passeig Arqueològic és el següent punt d’atenció, ja que és una de les obres més importants dutes a terme pel primer consistori de l’època. A continuació, arribarem fins a l’estàtua d’August i recordarem la relació de Federico García Lorca amb Tarragona. La ruta finalitza davant el Monument als herois de 1811, a la Rambla Nova, escultura inaugurada durant les festes de Santa Tecla d’aquell 1931, després d’estar emmagatzemada durant anys per la polèmica suscitada sobre la conveniència d’instal·lar-la.

OPUSCLE DE LA RUTA (PDF)

 

Segells de reconeixement d'administració oberta