Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Activitats Activitats i projectes Projectes audiovisuals Quan la mort venia del cel

Quan la mort venia del cel

Memòria dels bombardejos sobre Tarragona (1937-1939)

Amb motiu de l’exposició Catalunya bombardejada el gener de 2013, produïda pel memorial democràtic, des de la Biblioteca Hemeroteca Municipal; vam veure la necessitat de recollir testimonis del que allí s’explicava.

En una primera fase i gràcies a la col·laboració del departament de Comunicació Audiovisual i de Tac12 vam poder iniciar els enregistraments de les persones que es van oferir a explicar-nos el seu testimoni. Entre el mes d’abril i juny de 2013, aprofitant les pràctiques de l’alumne Marc Iglesies, vam realitzar les entrevistes a disset persones, 10 homes i 7 dones. Persones que aleshores tenien entre 79 i 94 anys i que quan va començar la Guerra eren nens o adolescents d’entre 4 i 16 anys.

El mes de setembre de 2014 vam iniciar la segona fase del projecte de la mà de dos alumnes més de comunicació audiovisual. El Joaquim Domingo i l’Isaac Carbonell van estar els que van donar forma al documental Quan la mort venia del cel. Memòria dels bombardejos sobre Tarragona (1937-1939). 

Volem que aquest documental esdevingui un instrument que ajudi a explicar el passat recent de la mà dels seus protagonistes i sobre tot que els més joves coneguin com van viure els avis aquells anys tan difícils i com els va marcar.

Els enregistraments íntegres han passat a formar part de la memòria històrica de la ciutat i seran una font d’informació molt valuosa per a futurs estudis sobre aquest període.

El documental vol ser també un homenatge al periodista Lluis de Salvador i Andrés, perquè gràcies als seus escrits coneixem millor la Tarragona que va viure la guerra.

Hi participen com a testimonis: 

Amb la col·laboració dels historiadors: Ramon Arnabat, Lluis Balart, Jordi Piqué i M. Elena Virgili Bertran.

També podeu veure'n el teaser i llegir la crònica Testimonis dels bombardejos, de Ricard Lahoz al Fet a Tarragona, 30 de gener 2017.

Segells de reconeixement d'administració oberta