Esteu aquí: Inici Difusió Bombardejos sobre Tarragona

Bombardejos sobre Tarragona

Quan la mort venia del cel. Memòria dels bombardejos sobre Tarragona (1937-1939)

Amb motiu de l’exposició Catalunya bombardejada el gener de 2013, produïda pel memorial democràtic, des de la Biblioteca Hemeroteca Municipal vam veure la necessitat de recollir testimonis del que allí s’explicava.

En una primera fase i gràcies a la col·laboració del departament de Comunicació Audiovisual i  de Tac 12 vam poder iniciar els enregistraments de les persones que es van oferir a explicar-nos el seu testimoni. Entre el mes d’abril i juny de 2013, aprofitant les pràctiques de l’alumne Marc Iglesies, vam realitzar les entrevistes a disset persones, 10 homes i 7 dones. Persones que aleshores tenien entre 79 i 94 anys i que quan va començar la Guerra eren nens o adolescents d’ entre 4 i 16 anys.

El mes de setembre de 2014 vam iniciar la segona fase del projecte de la mà de dos alumnes més de comunicació audiovisual. El Joaquim Domingo i l’Isaac Carbonell van estar els que van donar forma al documental Quan la mort venia del cel. Memòria dels bombardejos sobre Tarragona (1937-1939). 

Volem que aquest documental esdevingui un instrument que ajudi a explicar el passat recent de la mà dels seus protagonistes i sobre tot que els més joves coneguin com van viure els avis aquells anys tan difícils i com els va marcar.

Els enregistraments íntegres han passat a formar part de la memòria històrica de la ciutat i seran una font d’informació molt valuosa per a futurs estudis sobre aquest període.

El documental vol ser també un homenatge al periodista Lluis de Salvador i Andrés, perquè gràcies als seus escrits coneixem millor la Tarragona que va viure la guerra.

Hi participen com a testimonis: Bernabé Bernabé, Joan Clotet, Antonio Fernández, Dolors Garcia, Armand Gasull, Amparo Gómez, Ramon Martí, Vicente Ortega,  Victòria Rodríguez, Conxita Roqué, Joan Salvadó, M. Teresa Salvat, Rosa Tarragó, Artur Tomàs, Nuri Villafranca, Josep Segura i Ramon Estradé. Amb la col·laboració dels historiadors: Ramon Arnabat, Lluis Balart, Jordi Piqué i M. Elena Virgili Bertran.

Veure el teaser

Premsa:

Testimonis dels bombardejos, Ricard Lahoz. Fet a Tarragona, 30 de gener 2017

 

 

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona Ciudades Patrimonio de la Humanidad UNESCO Tarragona Patrimoni Mundial
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat