Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Visites Empremtes del passat Punts 1. Passeig Arqueològic

1. Passeig Arqueològic

1. Passeig Arqueològic

Recorregut arran de la muralla romana que transcorre sobre les fortificacions d’època moderna. Conté un espai museïtzat sobre la ciutat a tombant dels segles XVIII i XIX.

El Passeig Arqueològic de Tarragona és un dels millors llocs del país per veure com les mesures defensives han canviat al llarg dels segles. El passeig transcorre al voltant de la muralla romana, el monument més gran i antic de la península Ibèrica, que envolta la part antiga de la ciutat, passant per sobre de la falsa braga, l’ampliació en baluards del sistema defensiu de la ciutat durant l’època de la Guerra del Francès.

En el transcurs del passeig tindreu l’ocasió de veure la muralla monumental de primera mà, admirar les vistes de la ciutat i del Camp de Tarragona des d’aquesta posició elevada, visitar els espais militars moderns museïtzats i gaudir de l’arquitectura medieval i romana que sobresurt de la muralla en forma de torres, com la de l’Arquebisbe o la de Minerva.

Podeu accedir al Passeig Arqueològic des del número 13b de la Via de l’Imperi Romà.

El passeig és un recorregut que ressegueix la muralla romana de la ciutat en el seu sector nord-occidental. El camí mena per sobre les fortificacions i baluards d’època moderna annexos a la ciutat, que van prendre la forma que tenen avui en dia a principis de la dinovena centúria. Les muralles en si daten de finals del segle III abans de Crist en la seva primera fase constructiva i en podem distingir clarament dues seccions: una base ciclòpia i, damunt, la continuació de la muralla en carreus encoixinats en sec. A més a més de les originals, en època medieval es van afegir noves torres a la muralla, es van reocupar les d’època romana i es van obrir més accessos al recinte. Un dels elements més destacats de tot el conjunt és la torre de Minerva, dita així pel relleu de la deessa descobert a la torre. També és d’interès l’espai museïtzat dins d’un dels baluards.

  • Recorregut arran de la muralla romana que transcorre sobre les fortificacions d’època moderna. Conté un espai museïtzat sobre la ciutat a tombant dels segles XVIII i XIX.
    41.1186667 1.2549152
 
Segells de reconeixement d'administració oberta