Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Patrimoni posa l'èmfasi en la socialització i la difusió dels espais monumentals

Patrimoni posa l'èmfasi en la socialització i la difusió dels espais monumentals

Patrimoni posa l'èmfasi en la socialització i la difusió dels espais monumentals

La Volta del Pallol i la Plaça dels Sedassos seran els principals àmbits d’acutació d’aquest 2014
Patrimoni posa l'èmfasi en la socialització i la difusió dels espais monumentals Imatge de la consellera de Patrimoni, Carme Crespo, amb el director del Museu d'Història de Tarragona, Lluís Balart, durant la roda de premsa de presentació
22/01/2014

La Conselleria de Patrimoni ha presentat avui les principals actuacions dutes a terme en l’àmbit de la conservació, manteniment i restauració; però també en la socialització del coneixement i difusió, posant més èmfasi en aquest segon àmbit ja que Tarragona s’ha posicionat amb eixos com un millor coneixement de tot el que es fa al llarg de l’any amb projectes com Ciutat Educadora o els diferents actes i festivals de divulgació de les principals etapes històriques de la nostra ciutat.

Així mateix, a banda del ja reconegut Festival de Tàrraco Viva, que el 2013 va arribar a la seva 15a edició, també són destacables la posada en marxa de la ruta turística i cultural dels Primers Cristians de Tàrraco, la implantació de codisQR de senyalització d’edificis i monuments, així com el projecte de senyalística que s’està duent a terme. Però l’estreta col·laboració amb altres ens dels que formem part com el Grup Ciudades Patrimonio ha donat fruits importants en les trobades del 20è aniversari i accions de treball concretes.

L’any 2013 també va ser l’any de les Jornades Europees de Patrimoni o el projecte de recerca i difusió “Amphiteatrum, Memoria, Martyrium et Ecclesiae. Les intervencions arqueològiques a l’Amfiteatre de Tarragona (2009-2012)”.

Però el que cal destacar més notablement és l’interés que s’ha visualitzat amb el notable increment de consultes científiques, d’investigadors i estudiants al Museu d’Història, el reconeixement a través dels mitjans de comunicació nacionals i internacionals del nostre patrimoni i també la millora del web i dels serveis 2.0 amb les visites virtuals dels principals monuments.

Així mateix, la tasca principal que ens ocupa, la restauració, manteniment i conservació del patrimoni s’ha vist reflectida en execucions en diferents trams de la Muralla, els diversos arranjaments de l’Amfiteatre que han donat llum i nous coneixements de l’església visigòtica i romànica; així com el projecte encara en execució de la Porta Triumphalis, entre d’altres.

La intenció de cara el 2014 és seguir treballant en aquests dos aspectes que ens marca la UNESCO i ja tenim en projecció diversos treballs d’arranjament a Plaça Sedassos i Volta del Pallol, com a més destacats, així com objectius molt clars de socialització que van en l’àmbit del Llibre Blanc fet amb col·laboració amb el GCPH, entre d’altres. El conveni amb la Generalitat de Catalunya per definir els usos del conjunt de la Tabacalera i la integració de l’entorn arqueològic, també és ja una realitat amb l’aprovació en el proper plenari del 31 de gener de 2014.

Accés al document que recull les actuacions de la Conselleria de Patrimoni 2013-2014

Segells de reconeixement d'administració oberta