Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Tarraco Viva es presenta a Barcelona

Tarraco Viva es presenta a Barcelona

Tarraco Viva es presenta a Barcelona

L'Ajuntament de Tarragona i el departament de Cultura de la Generalitat donen un impuls al festival romà de Tarragona, com a màxim exponent de "la ciutat que millor explica la història".
Tarraco Viva es presenta a Barcelona Moment de la presentació de Tarraco Viva al Palau Moja de Barcelona. |FOTO: Manel R. Granell
10/05/2016

En la seva divuitena edició, el festival romà de Tarraco Viva s'ha presentat avui al Palau Moja de Barcelona amb la voluntat de donar-se a conèixer per tal d’atraure nous públics interessats en la difusió de la història a través dels relats i de fer extensiu el reconeixement rebut per part de la Generalitat de Catalunya, que ha definit Tarragona com “la ciutat que explica millor la història”. La presentació del Festival ha anat a càrrec de Jusèp Boya, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat; Begoña Floria, tinent d’alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, i Magí Seritjol, director del Festival. 

Tarraco Viva és el reflex del treball d'anys per arribar a l’excel·lència, un festival únic a Catalunya en la seva categoria i una aposta del departament de Cultura de la Generalitat, amb qui la ciutat de Tarragona ha establert lligams per tal de donar l’impuls que necessita per esdevenir el referent de la cultura clàssica de Catalunya. I és que Tarraco Viva, que rep cada anys més de 100.000 espectadors i uns 150 mitjans de comunicació acreditats, és un actiu molt important, en el marc d’una política de promoció del patrimoni històrico-arqueològic de la ciutat i del territori.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona van signar el passat mes de desembre un acord marc de col·laboració per la posada en valor del Patrimoni Mundial de Tàrraco que pretén principalment consolidar aquest patrimoni com un producte cultural, educatiu i turístic de primer ordre. A partir d’aquest primer encontre, ja han estat diverses les reunions que s’han dut a terme a través de la comissió de seguiment entre els regidors de Tarragona i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural - Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, i recentment, el passat 29 d’abril, amb la visita institucional i posterior taula de treball entre l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros i el conseller de Cultura, Santi Vila.

Roma i Egipte, protagonistes de l'edició d'enguany

Roma i Egipte, una fascinació mediterrània és el lema de l’edició del festival d’enguany. Amb aquesta proposta s’engega una nova línia del festival que es mantindrà en els propers anys: presentar no només la història de l’antiga Roma sinó l’encontre amb les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic. A un any de la celebració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, el Festival vol apropar al públic de Tarragona i als visitants de la ciutat a una realitat històrica fascinant: el Mediterrani com a bressol de grans cultures i civilitzacions de la Humanitat. 

Durant dues setmanes el públic local i els visitants de la ciutat tindran a l'abast 124 activitats que sumen 436 actes, al voltant del món romà i l’egipci, sempre amb un caràcter divulgatiu, en una oportunitat de gaudir dels espais patrimonials de la ciutat, però també de les poblacions dels voltants que se sumen al festival, com ara Altafulla, Cambrils, Falset, Porrera o Vila-Rodona.

Segells de reconeixement d'administració oberta