Esteu aquí: Inici Salut Notícies El “Posa’t la Gorra!” torna al centre en el 20è aniversari de l’AFANOC a Tarragona

El “Posa’t la Gorra!” torna al centre en el 20è aniversari de l’AFANOC a Tarragona

El “Posa’t la Gorra!” torna al centre en el 20è aniversari de l’AFANOC a Tarragona

La festa omplirà el Camp de Mart el diumenge 16 de juny
 El “Posa’t la Gorra!” torna al centre en el 20è aniversari de l’AFANOC a Tarragona Joan Carles Borrachero
06/06/2024

Comença el compte enrere. La festa del Posa’t la Gorra! de Tarragona se celebrarà el pròxim diumenge 16 de juny al Camp de Mart. La festa, impulsada per l’Associació de Familiars i Amics Oncològics de Catalunya (AFANOC) i organitzada conjuntament amb la conselleria de Salut de l'Ajuntament de Tarragona, torna al cor de la ciutat amb més força que mai per a celebrar amb tota la ciutadania els 20 anys de presència d'aquesta entitat solidària. 
Els periodistes Eloi Vila i Sílvia Petit seran els encarregats de dinamitzar la festa que començarà a partir de les 10.15 hores i s'allargarà fins a les 13.30 h. L’animació de la Bandarra Street Orkestra donarà el tret de sortida a l’acte i, seguidament, actuaran el grup d’animació infantil Rikus i les veus eufòriques de l’Alèxia Pascual i de la Mariona Escoda. La colla castellera dels Xiquets del Serrallo i l'artista tarragoní Lluís Jiménez també participaran activament en la celebració. A banda de les actuacions, es comptarà amb una dotzena de tallers per als més petits a càrrec d'entitats i associacions del territori. El moment institucional de la festa serà a les 12.30 hores amb la lectura del manifest a càrrec d’una família que ha viscut la realitat de la malaltia, acompanyada de la junta de l’AFANOC i els representants institucionals.
"Ens fa molta il·lusió coorganitzar aquesta gran festa, una jornada plena d'activitats per a tots els públics i amb molta solidaritat", ha subratllat el conseller de Salut, Berni Álvarez, en el transcurs de la presentació de l'esdeveniment que s'ha dut a terme aquest dijous. "Animem a tothom a participar adquirint la gorra solidària. L'objectiu és donar a conèixer la realitat dels infants amb càncer i les seves famílies; i recaptar fons per donar continuïtat a tots els més que necessaris serveis gratuïts que ofereix l'AFANOC encaminats a millorar la seva qualitat de vida", ha subratllat Álvarez. 
Per la seva banda, el coordinador de l'AFANOC Tarragona, Jordi Rodríguez, ha remarcat que, enguany, "amb el disseny de la gorra, es proposa un canvi de mirada vers el càncer infantil i la festa és la millor manera d’assolir-ho". Rodríguez ha agraït la implicació de les entitats, empreses, associacions i institucions tarragonines en l’organització del Posa’t la Gorra! i, especialment, de l’Ajuntament de Tarragona. A més, ha manifestat la voluntat de l’AFANOC "de continuar, a partir d’ara, celebrant la festa al Camp de Mart de la ciutat".


La gorra, l’entrada a la festa


L’artista brasilera, Tarsila Schubert, s’ha encarregat de dissenyar la gorra solidària d’aquest any que es ven a 8 euros i serà l’entrada a la festa (a partir dels 3 anys). Al frontal hi apareix un ull, que és l'expressió de l’atenció, la cura i l’acompanyament ferm i continuat que fa l’AFANOC a les famílies, necessari al llarg del procés del càncer infantil.
L’objectiu de la campanya Posa’t la Gorra!és donar a conèixer la realitat dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i, al mateix temps, recaptar fons per a mantenir els serveis que l’AFANOC els ofereix gratuïtament i per donar continuïtat a La Casa dels Xuklis, un recurs temporal ubicat a Barcelona per a les famílies que s'han de desplaçar als hospitals de referència perquè els seus fills i filles rebin el tractament. 
L’acte compta amb el suport i patrocini del Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona i les empreses Flúor i Castell d’Or, a més a més d’entitats, empreses i associacions del territori que han fet possible la difusió i la cobertura tècnica i audiovisual de la festa. 
 

Segells de reconeixement d'administració oberta