Esteu aquí: Inici Salut Promoció de la salut Promoció en l'àmbit escolar

Promoció en l'àmbit educatiu

Des de Promoció de la Salut del Ajuntament de Tarragona treballem per promoure conductes i estils de vida saludables, i la col•laboració amb la comunitat educativa es un pilar fonamental per assolir aquest objectiu.L’escola és un àmbit estratègic per promoure l’adopció de conductes saludables. S’ha convertit en un espai on l’alumnat passa la major part del seu temps i juga un paper molt important en l’educació integral, ja que un dels determinants més important de la salut dels joves és l’entorn social i familiar en el què viuen, estudien o treballen.

L’educació sanitària adreçada als infants ha de ser dirigida pels mestres i pares, i per tant el Servei de promoció de la Salut ofereix col·laboració tècnica  en aquells factors relacionats amb l’estil de vida que l’educació pot millorar, modificar o reforçar.

Es necessari que els projectes de salut s’adeqüin a la realitat de cada centre o comunitat, amb la participació activa dels docents, associacions de mares i pares i els mateixos alumnes en l’elaboració i/o elecció de les diferents iniciatives, amb l’objectiu general de potenciar actituds i hàbits propis d’un comportament saludable, que ajudin a millorar la qualitat de vida dels infants,

Es desenvolupen diferents programes per assolir aquest objectiu:

  • Programa Fer Salut Mola: Conjunt d’accions i recursos educatius adreçats als escolars de primària, per tal de promocionar la dieta mediterrània i contribuir a disminuir  l’obesitat i el sedentarisme en la població infantil.
  • Programa de Suport Vital Bàsic a les escoles: La formació sistemàtica en Suport Vital Bàsic, com una part del currículum escolar, pot contribuir a reduir les discapacitats i la mortalitat per aturada cardíaca a la comunitat (mort sobtada).
  • Programa de vacunacions a l'escola: Per comprovar el correcte seguiment del calendari de vacunacions sistemàtiques, i vetllar pel manteniment de la màxima cobertura de vacunació de la població infantil de la ciutat.
Segells de reconeixement d'administració oberta