Esteu aquí: Inici Salut Prevenció de les Addiccions Prevenció en l'àmbit escolar

Prevenció en l'àmbit escolar

Primària: L'aventura de la vida

Es tracta d'un programa adreçat a les escoles d'educació primària (de 8 a 12 anys) on, mitjançant un àlbum de cromos, es treballen habilitats per a la vida. Té com a objectiu fomentar actituds fermes davant les conductes que comporten un risc per a la salut, com ara l'ús de drogues, a partir del treball de l'autoestima, la presa de decisions i les habilitats socials dels infants. Es complementa amb la formació del professorat i de les famílies.

Les escoles interessades en la seva implementació, poden trucar al telèfon 977 244 414.

Secundària: Classes sense fum. Alcohol, porros i pantalles al seu lloc

Es tracta d'un programa adreçat a adolescents i joves entre 12 i 18 anys.

Va dirigit a tots i tots els formadors i les formadores que estan a prop dels i les adolescents tant en espais formals (centres escolars de secundària, unitats d'escolarització compartida, tallers ocupacionals, etc.) com no formals (centres d'esplai, centres oberts, agrupaments escolta, etc.).

El programa és una guia educativa que consta de quatre mòduls amb un dossier per les persones formadores i una sèrie d'activitats i fitxes per a l'alumnat. Pot ser treballada en el seu conjunt o bé en mòduls separats. Es treballa l'alcohol, els porros, les pantalles i les begudes energètiques.

El contingut que ofereix us pot suggerir noves preguntes, o bé voldreu obtenir una informació més personalitzada. Podeu posar-vos en contacte amb el Servei de Prevenció de les Addiccions en el telèfon 977 244 414 o al correu equipprevencio@gmail.com.

Alcohol, porros i pantalles al seu lloc. Fitxes de treball
Alcohol... al seu lloc (alumnes) Cànnabis... al seu lloc (alumnes) Pantalles i begudes energètiques... al seu lloc (alumnes)
Alcohol... al seu lloc (formadors) Cànnabis... la seu lloc (formadors)

Pantalles i begudes energètiques... la seu lloc (formadors)

Tallers per a les famílies

Tot i que la relació pares-fills ha canviat molt, el rol tradicional de la família com a educadora i transmissora d'hàbits i estils de vida saludables és un element bàsic per a la prevenció. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'ofereixen tallers participatius per a mares i pares sobre el paper preventiu de la família, amb l'objectiu de donar eines per abordar el tema drogues en la relació amb els fills.

Segells de reconeixement d'administració oberta