Esteu aquí: Inici Salut Salut Pública Coronavirus Obertura d'activitats

Obertura d'activitats

Tram 1

Davant de la segona onada de COVID-19, s'han establert mesures restrictives per evitar la propagació de contagis. A partir del dilluns 23 de novembre s'inicia el tram 1 del pla de desescalada, que ja preveu l'obertura d'algunes activitats. Aquestes són les mesures més rellevants d'aquest tram:

Confinament perimetral

 • Queda restringida l'entrada i sortida del territori de Catalunya, excepte en els casos justificats.
 • Els caps de setmana es fa un confinament municipal: queda restringit sortir de cada terme municipal des de les 6 h de divendres fins a les 6 h de dilluns. Amb tot, es permet la mobilitat entre municipis limítrofs per a activitats esportives a l'aire lliure.

Confinament nocturn

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 i les 06 hores. Consulteu-ne aquí tots els detalls.

Trobades socials

Es continuen prohibint les trobades i reunions de més de 6 persones. Només es permeten reunions de més gent en els casos de les bombolles de convivència, l'àmbit laboral i en les activitats que poden obrir (amb les restriccions pertinents en cada cas). 

Recomanacions generals

 • Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili. Es recomana que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”.
 • Es recomana el teletreball.

Restauració

Els bars i restaurants poden obrir amb una ocupació del 100 % en espais exteriors i del 30 % en espais interiors, tenint en compte que cal que garanteixin la distància de 2 m entre taules i que només podrà haver-hi 4 persones per taula o agrupació de taules. El servei en taula es pot fer entre les 6 i les 21.30 h. 

Fins a les 23 h sí que es poden fer entregues a domicili o recollida a l'establiment.

Comerç

 • Es tanquen tots els centres comercials, excepte venguin productes d'alimentació o de primera necessitat.

 • Podran obrir, amb aforament d'un 30 %, els locals minoristes.

Esports

Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir amb un aforament màxim del 50 % a l'exterior i d'un 30 % a l'interior. Continuen ajornades totes les competicions, a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals que s'han de celebrar sense assistència de públic.

Pel que fa al Patronat Municipal d'Esports:

 • Les instal·lacions esportives es reobren. Les activitats a l’aire lliure es poden dur a terme amb un 50 % de l’aforament i les que es realitzin a l'interior amb un 30 %.
 • Totes finalitzaran a les 21 h.
 • La sala de musculació de Campclar obrirà a partir del 30 de novembre.

Cultura

 • Els teatres, cinemes, auditoris o similars, tant en recintes tancats com a l'aire lliure, poden obrir limitant l'aforament al 50 % i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió.
 • Arxius, museus i sales d'exposicions romandran oberts amb un aforament limitat al 50 %.

El Festival REC serà el primer a obrir el Teatre Tarragona, a partir del 2 de desembre amb el 50 % de l’aforament. La Sala Trono reobre les seves portes el divendres 27 de novembre al Teatre Metropol.

Els recintes patrimonials i el Museu d’Història amplien l’aforament fins al 50 %.

Educació

Els centres educatius han d'aplicar les mesures d'ensenyament previstes als seus plans d'organització per tal de reduir l'assistència presencial d'alumnat d'estudis postobligatoris: batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior.

Extraescolars i ensenyaments no reglats

Les activitats extraescolars presencials així com els ensenyaments no reglats que imparteixen els centres autoritzats de música i dansa es poden realitzar fins a un màxim de 6 alumnes per aula. L'Escola Municipal de Música reobre i modifica els horaris per tal de dividir grups més nombrosos de sis.

Actes religiosos i cerimònies civils

Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 30 % de l'aforament

Activitats

Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

Trobareu més informació a la web de la Generalitat

Segells de reconeixement d’administració oberta