Esteu aquí: Inici Salut Sanitat Coronavirus Obertura progressiva d'activitats

Obertura progressiva d'activitats

Tram 1

Davant de la segona onada de COVID-19, s'han establert mesures restrictives per evitar la propagació de contagis. El dilluns 23 de novembre es va iniciar el tram 1 del pla de desescalada, que ja preveu l'obertura d'algunes activitats. Aquestes són les mesures vigents actualment i les excepcions previstes per a les festes de Nadal:

Confinament perimetral

Queda restringida l'entrada i sortida del territori de Catalunya, excepte en els casos justificats.

Fins a l'11 de gener es fa un confinament comarcal, que té les excepcions següents: quan una bombolla de convivència vagi a casa d’un familiar o persona propera, es desplaci a una segona residència o vagi a un establiment hoteler o casa rural.

Confinament nocturn

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 i les 06 hores. Consulteu-ne aquí tots els detalls.

El dies 24 i 31 de desembre, el confinament començarà a les 01 h i el 5 de gener, a les 23 h.

Trobades socials

Es continuen prohibint les trobades i reunions de més de 6 persones. Només es permeten reunions de més gent en els casos de les bombolles de convivència, l'àmbit laboral i en les activitats que poden obrir (amb les restriccions pertinents en cada cas). 

Des del 21 de desembre a l'11 de gener, en les trobades nadalenques el màxim es manté en 6 persones, tot i que els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener poden arribar a ser 10 persones. Ara bé, sempre han de ser d'un màxim de 2 bombolles de convivència diferents.

Recomanacions generals

 • Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili. Es recomana que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”.
 • Es recomana el teletreball.

Restauració

Els bars i restaurants, cafè teatre i cafès concert poden obrir de la manera següent:

 • Amb una ocupació del 100 % en espais exteriors i del 30 % en espais interiors,
 • Amb l'obligació de garantir la distància de 2 m entre taules.
 • Tenint en compte que només pot haver-hi 4 persones per taula o agrupació de taules.
 • El servei en taula es pot fer de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Si és menjar per emportar també de 19 a 22 h. 

En el cas de tancaments en més de dos costats, la terrassa no es considera espai a l’aire lliure i tindrà les limitacions i condicionants dels espais tancats o interiors. No es permet un tancament total dels quatre laterals i del sostre sense cap tipus de ventilació.

Fins a les 23 h sí que es poden fer entregues a domicili o recollida a l'establiment.

A partir del dia 21 de desembre es tanquen els establiments de restauració ubicats en centres comercials i recintes comercials.

Comerç

 • Poden obrir, amb aforament d'un 30 %, els locals minoristes.
 • Els centres comercials poden obrir amb aforament del 30 %, però no es permet l'accés i l'ús de les zones recreatives (zones infantils, ludoteques...).
 • Horaris de tancament: màxim 21 h, excepte en el cas del menjar per emportar (fins a les 22 h) i menjar a domicili (fins a les 23 h).

Esports

Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir amb un aforament màxim del 50 % a l'exterior i d'un 30 % a l'interior. Les activitats a l'interior s'han de fer amb mascareta. Continuen ajornades totes les competicions esportives, federades, etc., excepte les lligues nacionals i internacionals.

Cultura

 • Els teatres, cinemes, auditoris o similars, tant en recintes tancats com a l'aire lliure, poden obrir limitant l'aforament al 50 % i a un màxim de 500 persones per sessió assegudes. Ara bé, si l'espai compta amb ventilació reforçada i control d'aglomeracions, es pot arribar a un màxim de 1.000 persones per sessió.
 • Arxius, museus i sales d'exposicions romandran oberts amb un aforament limitat al 50 %.
 • Es permet l'obertura de les sales de concerts sense servei de bar.
 • Tancament a les 22 h. Es permet el retorn posterior a les 22 h.

Educació

Els centres educatius han d'aplicar les mesures d'ensenyament previstes als seus plans d'organització per tal de reduir l'assistència presencial d'alumnat d'estudis postobligatoris: batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior.

Extraescolars i ensenyaments no reglats

Les activitats extraescolars presencials així com els ensenyaments no reglats que imparteixen els centres autoritzats de música i dansa es poden realitzar fins a un màxim de 6 alumnes per aula

Actes religiosos i cerimònies civils

Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, han de limitar l'assistència al 30 % de l'aforament, i:

 • A un màxim de 1.000 persones si són en espais exteriors o interiors amb ventilació reforçada, amb control d'accessos i mobilitat i amb el públic assegut.
 • A un màxim de 500 persones si són en espais interiors sense ventilació reforçada.

Activitats

Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

Aquí trobareu més informació a la web de la Generalitat
Podeu consultar aquí el mapa de les limitacions de mobilitat en els diversos territoris d'Espanya

Segells de reconeixement d'administració oberta