Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'igualtat Respecta'm #NoEmTallisLaFesta

#NoEmTallisLaFesta

Punt Lila, tapagots i tot el que heu de saber per prevenir o actuar davant de les violències masclistes a les nostres festes

L’Ajuntament compta amb el protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals i LGTBIfòbiques que facilita recursos al Punt Lila i Arc Iris, així com també el Quiosquet per les festes, des d'on es facilita informació sobre com actuar davant de les violències masclistes i atén totes les necessitats que sorgeixin des d’un punt fixe, a la Rambla Nova en una nova campanya #Respecta que té el lema "100% Diversió 100% Respecta! No ens tallareu la festa" (descàrrega PDF campanya).  

Punt Lila

Els Punts Lila enguany estan en catorze espais i horaris diferents com són la tarda del 14 de setembre a la Terrasseta o del 15 a Parc de la Ciutat; a les revetlles de les nits del 16, 17 i al concerts de Manel o la Baixada de l’Àliga, entre d’altres. Consulteu al botó següent l'horari complet:

SORTIDES PUNT LILA (PDF)

El Punt Lila i Arc Iris és un espai de referència que, de manera mòbil i itinerant, recorre Tarragona amb la finalitat d’informar i assessorar sobre les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques i acompanyar les persones que n’hagin estat víctimes. Vetlla per la prevenció i l’atenció envers les conductes sexistes i atén les situacions d’assetjament sexual i/o LGBTIQ+, d’abús sexual i d’agressió sexual. L’objectiu és proporcionar unes festes segures en què tothom pugui gaudir.

Tapagots

Des de l’Ajuntament es treballa conjuntament per erradicar els diferents tipus de violències, però malauradament sovint apareixen noves formes d'exercir-les. Aquest estiu han estat les punxades, però principalment els abusos provenen de la submissió química. És per aquest motiu que s’han fet 2.000 exemplars de tapagots per repartir als Punts Lila i Arc Iris que s’instal·len als diferents espais susceptibles les nits de Santa Tecla i que tenen un format de lligacua o goma per subjectar els cabells, que també es pot portar al canell com a polsera. Aquest producte s’ha encarregat a una cooperativa de dones de Tarragona, Niu, que prèviament havia rebut formació a través del Programa Economia Social i Solidària de Tarragona Impulsa.

Submissió química

Abusar d’una persona sota els efectes de les drogues és submissió química, tant si el consum ha estat voluntari com si no. Si et trobes davant d’un cas de submissió química, demana suport a les teves amistats i avisa els responsables municipals amb distintiu, els cossos de seguretat, a les barres o al Punt Lila. En cas d’emergència, truca al 112.

Punxades en espais d'oci

Si creus que has rebut una punxada, fes cas de les teves sensacions, ves a un centre sanitari acompanyada i, en cas d’emergència, truqueu al 112. Si veus una punxada, avisa els responsables municipals i no deixis la persona sola.

MÉS INFORMACIÓ (PDF)

Preservatiu femení

A banda dels materials habituals i del nou tapagots, enguany se n’afegeix un de nou: el preservatiu femení, ja que ha estat una demanda recorrent entre les noies i dones que han acudit als punts liles i des de l’Ajuntament s’ha considerat oportú facilitar-los-hi. Els missatges que l’acompanyen són “dona la volta al sexe” o “jo marco les regles”.

Durant aquestes festes, aturem les conductes delictives i denunciem la situació.

Segells de reconeixement d'administració oberta