Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Xarxa de Suport Solidari

Xarxa de Suport Solidari

La Xarxa de Suport Solidari de l’Ajuntament de Tarragona es va posar en marxa el 23 de març de 2020 amb motiu de l’alerta sanitària pel coronavirus, mitjançant una crida ciutadana a les persones que volguessin donar suport a altres persones que ho necessitaven. A partir d'aquell moment es va crear una estructura d’atenció telefònica que derivava les demandes als diversos grups de treball que es van organitzar: benestar animal, atenció psicològica, suport emocional, compres de primera necessitat i suport a entitats. Aquests grups es van coordinar amb altres serveis de l’Ajuntament i també amb iniciatives privades. Fins al 8 juny la Xarxa ha comptat amb 287 persones voluntàries i amb la col·laboració de 34 entitats ciutadanes. 

Durant dos mesos i mig, la Xarxa de Suport Solidari ha fet 672 atencions telefòniques que han generat 280 peticions d’ajuda. D’aquestes, cal destacar que 123 han sigut peticions per anar a comprar aliments i productes farmacèutics; 55 han estat relacionades amb el benestar dels animals, i, finalment, 42 han donat suport emocional i acompanyament telefònic a persones aïllades, que no tenien xarxa familiar a prop.

La Xarxa de Suport Solidari ha desactivat ja les funcions que desenvolupava i a partir d’ara les peticions d’ajuda que es presentin es derivaran als serveis municipals especialitzats.

GRÀCIES PEL TEU SUPORT

L'Ajuntament de Tarragona agraeix la col·laboració de les 287 persones voluntàries i de les 34 entitats ciutadanes que s'hi han sumat. Ha estat una experiència que l'Ajuntament vol aprofitar i a partir de la qual ja es treballa, amb l'objectiu de mantenir una relació de suport a les entitats amb projectes o propostes que ajudin a la dinamització del voluntariat.

Segells de reconeixement d'administració oberta