Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Polítiques d'igualtat Respecta'm

Respecta'm

Prevenció de conductes sexistes en l'oci de Tarragona

Les pràctiques sexistes quotidianes són difícils d'identificar, ja que moltes vegades formen part de la cultura, costums, tradicions, gestos o estereotips, s'entenen com a comportaments naturals i no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori. És per això que l'any 2016 vam endegar la campanya Respecta'm amb l'objectiu de visibilitzar aquestes conductes amb una línia preventiva de treball estable i continuada per tal de crear consciència i canviar la mirada del jovent, professionals i ciutadania en els diferents àmbits i contextos socials.

Totes les persones som responsables d’actuar davant un comportament abusiu de tipus sexual. Especialment les persones responsables del desenvolupament dels actes i les encarregades de promoure, dissenyar i desenvolupar els espais d’oci. La Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Tarragona ha dissenyat el Protocol d’actuació davant les violències sexuals i lgtbifòbiques en espais festius de la ciutat, coordinat transversalment amb els agents socials i les entitats ciutadanes per garantir el màxim consens.

Respecta'm, que actualment s'anomena Respecta, és un projecte global de ciutat que vol incidir sobre les conductes sexistes, que ha estat impulsat pel Departament de Polítiques d'Igualtat el Servei de Prevenció d'addiccions de l'Ajuntament de Tarragona, però en el qual han participat de manera transversal altres departaments de l'Ajuntament com Cultura i Festes, Guàrdia Urbana, Joventut, Institut Municipal d'Educació, Departament d'Ensenyament de la Generalitat, Tarragona Impulsa, i agents clau de la ciutat com Plataforma nits Q, empreses del territori i sindicats, etc.

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta