Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Empresa Promoció de l'Economia Social i Solidària (ESS) Fons municipal per al finançament de projectes

Fons municipal per al finançament de projectes

Creació i objectius

El fons municipal per al foment de l’accés al finançament de projectes de l’Economia Social i Solidària s'ha creat a través d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona, la fundació Seira i Coop57 SCCL.

Té com a objectiu donar suport al desenvolupament de projectes d’ESS, facilitant l’accés al finançament de projectes d’entitats i enfortint i apropant el sistema de finances ètiques al teixit d’Economia Social i Solidària, de les quals seran els futurs usuaris i usuàries naturals.

Què financen

  • Els projectes susceptibles de rebre suport del fons són aquells que provenen d’entitats d'ESS de nova creació, enteses com les que han estat creades durant els tres anys anteriors; també, aquells que representen noves línies d’activitat o creixement o diversificació en relació amb les activitats habituals de les entitats, i els projectes que s’enfoquen en la consolidació d’entitats d’ESS.
  • També es consideraran conceptes susceptibles de ser finançats els orientats a l’atenció de les necessitats de liquiditat d’entitats d’ESS per poder atendre en millors condicions els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19, i el finançament de projectes de reactivació socioeconòmica.

Tant les entitats d’ESS com els seus projectes han de complir els requisits establerts en el present conveni. Així, s'estableix una línia de finançament específica per a empreses i entitats d’ESS, tant de nova creació com per a la consolidació de projectes ja en curs, en els termes indicats en el manifest segon, per un import total de 225.000 euros.

El fons municipal per al foment de l’accés al finançament de projectes d’ESS estarà actiu per un període de dos anys, a comptar des de la data de signatura d’aquest conveni.

  • Podeu consultar les característiques del conveni en aquest enllaç

Com participar-hi

Per sol·licitar participar en aquest fons d'aval, cal que ompliu el següent formulari, o ens podeu enviar un correu electrònic i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Segells de reconeixement d'administració oberta