Esteu aquí: Inici Urbanisme i obres Notícies Notícies 2014 La plaça Verdaguer comptarà amb un castell-tobogan, un petit vaixell, un balancí i un banc de 21 metres

La plaça Verdaguer comptarà amb un castell-tobogan, un petit vaixell, un balancí i un banc de 21 metres

La plaça Verdaguer comptarà amb un castell-tobogan, un petit vaixell, un balancí i un banc de 21 metres

Dilluns vinent s’iniciaran les obres de remodelació, que duraran tres setmanes.
14/01/2014

 

El pròxim dilluns, 20 de gener, començaran les obres de remodelació de la plaça Jacint Verdaguer. Amb aquesta intervenció, que tindrà una durada de 3 setmanes, es pretén millorar la plaça, reduint les dues jardineres d’obra de grans dimensions, i creant 2 bancs de formigó amb lames de fusta, alhora que s'engrandeix la zona central per crear una nova zona de jocs infantils pels més petits. “És una plaça molt cèntrica, en una de les principals zones comercials de la ciutat i amb un gran percentatge de població infantil, i comptava amb un dèficit de jocs infantils. Aquest projecte mira de canviar aquesta situació”, explica la regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez. El pressupost de l’obra és de 35.870 euros.

La nova àrea de jocs infantils comptarà amb dues zones separades visualment per paviment continu de cautxú de 2 colors: sorra i blau, simulant una illa envoltada de mar. La zona de color sorra tindrà un tobogan en forma de castell. La zona de mar tindrà dos molles amb motius marins (una balena i un cavallet de mar), un petit vaixell i un balancí. Les dues molles tenen uns seients ergonòmics i manetes de polietilè. El balancí és de fusta laminada de pi silvestre amb una peça de contraxapat de color blau. El castell-tobogan, d’unes dimensions de 2,2 x 1,3 metres i 1,2 metres d’alçada, estarà format per una torre de 60 centímetres d’alçada amb tobogan (per a nens d’1 a 4 anys) i una escala d’accés. Cada element de joc comptarà amb cartells informatius de les edats d’ús.

Està previst fer una demolició de part de la jardinera per crear un banc de 21 metres lineals de mur de bloc de ferro i formigó amb un acabat amb lames de fusta tropical seguint el mateix disseny de la plaça i crear un paviment de seguretat de 4 centímetres de gruix per poder esmorteir les possibles caigudes segons marquen les directrius de la Norma EN 1177. Actualment, hi ha un terra de granit.

 

Minimitzar les molèsties de les obres

Per aconseguir minimitzar les molèsties que puguin causar aquestes obres, l’Ajuntament de Tarragona farà servir una màquina de tall amb aigua per evitar fer pols i els inconvenients que això provoca. Un cop passades aquestes dues setmanes es procedirà a la instal·lació dels jocs infantils, del terra de cautxú i dels bancs de seure per al descans dels pares i mares.

Aquestes darreres tasques, que duraran aproximadament una setmana, no representaran una gran molèstia als veïns, ja que es faran en una zona acotada per tanques i no s'haurà de fer soroll, més enllà d'algun forat a terra.

 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat