Esteu aquí: Inici Urbanisme i obres Notícies Notícies 2016 Visita a les obres del nou local dels Xiquets del Serrallo

Visita a les obres del nou local dels Xiquets del Serrallo

Visita a les obres del nou local dels Xiquets del Serrallo

El projecte està gairebé enllestit i el trasllat està previst fer-ho una vegada passada la temporada castellera.
06/06/2016

Aquest matí la consellera de Festes, Begoña Floria, acompanyada pel segon cap de colla dels Xiquets del Serrallo, Josep Maria Gaya, ha dut a terme una visita d'obres al nou local situat al Moll de Costa. Aquest projecte és el resultat de més de tres anys de treball, donat que el lloc escollit no era propietat municipal, en la seva totalitat, des de l'inici.

Ja l'any 2013, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, va fer un primer pas amb l'acord signat amb la Subdelegació del Govern per començar a treballar-hi i a partir d'aquí es van anar desenvolupant les diferents fases. El present projecte, que es pot veure avui gairebé enllestit, inclou la definició de les obres de construcció relatives a diferents accions per adequar el local, que s'han dut a terme conjuntament amb les necessitats tècniques de la colla. Només resta la instal·lació del rocòdrom, que anirà situat a la planta baixa i per part dels Xiquets, de la xarxa protectora. A més, el trasllat, es farà passada la temporada castellera, segons han comentat des de la colla.

Pel que fa a la reforma s'ha adequat, en primer lloc, la planta baixa per a sala d'assaig i serveis per a la colla i a les plantes primera i segona, s'ha retallat una part del forjat per tenir espai en vertical per aixecar els castells i que alhora serveixi com a espai de ventilació i il·luminació natural. En planta primera s'ha adequat un espai perquè el cap de colla pugui controlar i donar les ordres als castellers, comunicat amb la planta baixa per una escala de caragol.

Principals característiques:
* L'accés principal a la seu de la Colla s'ha efectuat per l'obertura central de les tres que hi havia pel pas de vehicles i que s'hi han substituït per vidrieres fixes
* L'accés és directe a la sala principal d'assaig i amb vidrieres per donar més visibilitat al públic i al vianant. A l'esquerra de la sala d'assaig hi ha una sala per a reunions, cursos i gestió de la colla i al fons d'aquesta sala es situa un arxiu. Des de la mateixa sala d'assaig i mitjançant una gran porta corredissa es dóna accés a un office amb magatzem per a guardar estris d'aprenentatge i seguretat
*A la dreta d'aquesta sala es situen els vestuaris de dones, els lavabos i el vestuari d'homes. A partir d'aquí es pot accedir a una cambra per a la neteja i a una sala per la canalla, amb tancament de vidre a la sala d'assaig perquè aquests vegin com es munten els castells i alhora no envaeixin l'espai de treball dels castellers per a la seva seguretat
* A tocar de la paret de separació de la sala polivalent i la sala d'assaig hi va una escala de caragol que comunica amb la sala de control del cap de colla a la planta primera
* Entre els quatre pilars centrals de la sala d'assaig s'ha enderrocat el forjat per crear l'obertura necessària per aixecar el castell, aquesta zona del forjat també s'ha enderrocat en les plantes superiors per tenir la màxima alçada pel castell i donar llum i ventilació zenital a la sala d'assaig
* Al primer pis i per separar l'espai utilitzat per la colla i les dependències existents actualment, s'hi ha construït un envà al rebedor i al voltant del forat del forjat.
* La segona planta consta de l'aixecament dels envans de tancament del forat de la resta de la planta i a la coberta s'hi ha col·locat les instal·lacions de telecomunicacions (antenes) i les plaques solars que subministraran l'aigua calenta als vestuaris i lavabos
* Tot l'edifici és blanc amb el blau de la colla en algun dels detalls com els pilars interiors i les zones de terra més tou. La façana també té una silueta d'un castell de color blau i s'hi podrà veure el nom del local (encara per col·locar)
* El cost de l'obra per part de l'Ajuntament és de 230.000 € i s'ha dut a terme des de l'Oficina de Projectes sota la direcció facultativa de l'arquitecte extern Saül Garreta.

Comparteix

arxivat sota: ,
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat