Esteu aquí: Inici Ciutadania, entitats i participació Notícies Notícies 2012 Celebració dels tradicionals Tres Tombs

Celebració dels tradicionals Tres Tombs

Celebració dels tradicionals Tres Tombs

Celebració dels tradicionals Tres Tombs Presentació dels Tres Tombs, a càrrec del conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater; el vicepresident del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Pere Joan Salas, i el responsable dels Tres Tombs, Jordi Batet
Aquest diumenge 25 de març, a partir de les 11.30 h, des del pàrquing de la Tabacalera
23/03/2012

Amb la presència del conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, el vicepresident del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona, Pere Joan Salas i el responsable dels Tres Tombs, Jordi Batet, aquest divendres s’ha presentat l’edició dels Tres Tombs d’ enguany, que es faran aquest diumenge, dia 25 de març, a partir de les 11: 30 h.

L’itinerari d’aquesta manifestació tradicional, que organitza cada any el gremi de Pagesos –amb algunes intermitències - des del segle XIX, té la sortida al Pàrquing de la Tabacalera on es farà la concentració per, posteriorment, fer el recorregut pels carrers Francesc Bastos, Ramon y Cajal i finalment arribar a la Rambla Nova.

“L’Ajuntament recolza aquesta antiga tradició, que també és una manifestació cultural que entronca amb el nostre passat agrícola. Parafrasejant a Raimon: Qui perd els seus orígens perd la seva identitat´” ha manifestat el conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater.

En aquesta edició i malgrat la crisi, hi hauran 50 carruatges, entre carros de passeig i de càrrega (75 van ser l’any passat) i uns 150 animals (uns 200 van ser l’any passat). Els grans carruatges que requereixen d’una gran despesa en el transport especial, seran els grans absents d’ enguany.
 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat