Esteu aquí: Inici Ciutadania, entitats i participació Notícies Notícies 2019 Dissabte es presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania

Dissabte es presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania

Dissabte es presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania

L’acte tindrà lloc a Casa Canals i serà obert a tothom
06/09/2019

Dissabte, 7 de setembre, a les 19 hores, a Casa Canals, l’Ajuntament presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania. L’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera responsable de Nova Ciutadania, Paula Varas. L’acte serà obert a tothom que hi vulgui assistir.

Amb la Conselleria de Nova Ciutadania, el Govern de l'Ajuntament de Tarragona vol treballar tant els processos d'acollida i arribada dels nouvinguts com els processos de cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la diversitat a llarg termini. Cal destacar que el 21 per cent de les persones residents a la ciutat de Tarragona han nascut a l'estranger.

La Conselleria Nova ciutadania té tres línies d'actuació, que s'exposaran a l'acte de presentació. Són: acollida, cohesió social i igualtat d'oportunitats, i interculturalitat i diversitat.

En el procés d'acollida, l’objectiu serà promoure la inclusió de les persones d'origen estranger en la vida social i participativa de la ciutat.

En la cohesió social i igualtat d'oportunitats, l'objectiu és aprofundir en les polítiques de convivència i cohesió i, al mateix temps, garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés als serveis públics propis de l'estat del benestar: habitatge, ensenyament, sanitat, etc.

Pel que fa a la interculturalitat, l'objectiu és conèixer i posar en valor la diversitat cultural.

Després dels parlaments de l’alcalde, Pau Ricomà, i de la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, hi haurà unes interpretacions musicals i de dansa amb els grups següents:

Candombe Uruguayo
Danzas Paraguayas
Bailes de mi tierra Colombia (Asoc. Mira)
Grupo Bilongo (venezolano-colombiano)
Grupo Fusión (Argentina)
Martí Senserrich (Catalunya)
Grupo Arrancandombe
Gilberto Valenzuela (México)

A les 20.15 hores, hi haurà una batucada des de Casa Canals fins a la plaça de la Font, amb la participació dels diferents grups musicals i de dansa.

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat