Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2019 Dissabte es presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania

Dissabte es presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania

Dissabte es presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania

L’acte tindrà lloc a Casa Canals i serà obert a tothom
06/09/2019

Dissabte, 7 de setembre, a les 19 hores, a Casa Canals, l’Ajuntament presentarà oficialment la Conselleria Nova Ciutadania. L’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera responsable de Nova Ciutadania, Paula Varas. L’acte serà obert a tothom que hi vulgui assistir.

Amb la Conselleria de Nova Ciutadania, el Govern de l'Ajuntament de Tarragona vol treballar tant els processos d'acollida i arribada dels nouvinguts com els processos de cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la diversitat a llarg termini. Cal destacar que el 21 per cent de les persones residents a la ciutat de Tarragona han nascut a l'estranger.

La Conselleria Nova ciutadania té tres línies d'actuació, que s'exposaran a l'acte de presentació. Són: acollida, cohesió social i igualtat d'oportunitats, i interculturalitat i diversitat.

En el procés d'acollida, l’objectiu serà promoure la inclusió de les persones d'origen estranger en la vida social i participativa de la ciutat.

En la cohesió social i igualtat d'oportunitats, l'objectiu és aprofundir en les polítiques de convivència i cohesió i, al mateix temps, garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés als serveis públics propis de l'estat del benestar: habitatge, ensenyament, sanitat, etc.

Pel que fa a la interculturalitat, l'objectiu és conèixer i posar en valor la diversitat cultural.

Després dels parlaments de l’alcalde, Pau Ricomà, i de la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, hi haurà unes interpretacions musicals i de dansa amb els grups següents:

Candombe Uruguayo
Danzas Paraguayas
Bailes de mi tierra Colombia (Asoc. Mira)
Grupo Bilongo (venezolano-colombiano)
Grupo Fusión (Argentina)
Martí Senserrich (Catalunya)
Grupo Arrancandombe
Gilberto Valenzuela (México)

A les 20.15 hores, hi haurà una batucada des de Casa Canals fins a la plaça de la Font, amb la participació dels diferents grups musicals i de dansa.

Segells de reconeixement d'administració oberta