Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Microcicle Cultura o Extinció Topografies en el temps

Topografies en el temps

Topografies en el temps

Parlem de societats i comunitats que sabien reconèixer i llegir perfectament el territori
09/06/2023

Ancestralment, el coneixement acumulat per la nostra espècie seguia aquells principis d'aprofitar o de protegir-se dels elements naturals per aconseguir espais habitables, optimitzant el temps, l'energia i els recursos materials, i aconseguint alhora tancar el cicle natural propi de la Biosfera.

Parlem de societats i comunitats que sabien reconèixer i llegir perfectament el territori, detectar el lloc on establir-se i, alhora, on i com, de la manera més òptima, trobar o produir els materials amb els que gestionarien el seu hàbitat. Formes d'habitar que sabien com vincular-se a un lloc reconeixent les seves constants, que en l'àmbit domèstic s'adaptaven a les característiques del cos humà i a les necessitats de les persones com a col·lectiu i que, sobretot, havien estat pensades a la vegada que havien estat construïdes al llarg de diverses generacions i per decantació en el temps...

En definitiva, arquitectures en les quals s’actuava per evidencia i nitidesa, i en les quals, des de la necessitat, s'aguditzava l'enginy. Formes d’habitar caracteritzades per una funcionalitat eficient, i perquè, precisament en elles, l'espècie humana no podia especular.

Toni Gironès
info@tonigirones.com

La xerrada Topografies en el temps tindrà lloc el dimecres 14 de juny a les 19 h a l’Espai Jove La Palmera.

Segells de reconeixement d'administració oberta