Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Dijous 6 de novembre comença el cicle de cinefòrum compromès "Sàhara occidental: una mirada a la sobirania dels pobles"

Dijous 6 de novembre comença el cicle de cinefòrum compromès "Sàhara occidental: una mirada a la sobirania dels pobles"

Dijous 6 de novembre comença el cicle de cinefòrum compromès "Sàhara occidental: una mirada a la sobirania dels pobles"

Tindrà lloc a l’Auditori de l’Antiga Audiència
03/11/2014

El projecte tarragoní Una Finestra al Món i l’ONGD Hammada organitza el cicle de cinefòrum compromès "Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles" que tractarà la problemàtica internacional del Sàhara Occidental. Aquesta proposta comptarà amb el visionat de quatre documentals i es debatrà sobre els diversos aspectes, les causes del conflicte i la situació històrica del poble sahrauí.

El cicle es durà a terme els dies 6, 13, 26 i 27 de novembre a partir de les 19 hores a l’auditori de l’Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3, Tarragona) i és gratuït. A més, aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària.

L'acte de presentació del cicle, el dijous 6 de novembre, anirà a càrrec del delegat sahrauí a Catalunya, Mah Yandih; el catedràtic d’història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sànchez Cervelló, i el regidor de Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Tarragona, Francisco Zapater. Posteriorment es presentarà Hammada, de la directora tarragonina Anna Bofarull.

En el marc del mateix esdeveniment tindrà lloc el 2n “Yo Pongo Internacional de Tarragona”, on els participants hauran de cuinar plats típics de la seva terra per compartir amb la resta d’assistents. La segona edició d’aquesta activitat gastronòmica multicultural se celebrarà el dia 14 de novembre a les 20 hores a l’Espai Jove Kesse de Tarragona.

Més informació als telèfons 686860931 / 977 256198 i al correo ines.sole@urv.cat


Programa del cicle cinefòrum "Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles"

 

  • 6 de novembre: Presentació del cicle i visionat de Hammada, amb la intervenció de la seva directora Anna M. Bofarull.
  • 13 de novembre: Visionat de Hijos de las nubes, la última colónia, amb la posterior intervenció de Jordi Escoda, d’Intergrup Sàhara i del sahrauí, Nadjem Welda.
  • 14 de novembre: 2a edició del “Yo Pongo Internacional de Tarragona” a l’Espai Jove Kesse.
  • 26 de novembre: Visionat de El Maestro Sahrauí, on intervindran el sahrauí Mohamed Salem Yahia i Núria Salamé d’ACAPS.
  • 27 de novembre: Últim dia del cicle de cinefòrum compromès amb el visionat del documental RASD ¿Justicia sin guerra?, amb la intervenció de Hassana Alià, activista sahrauí pels Drets Humans.
Segells de reconeixement d'administració oberta