Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Drets Socials, Drets Fonamentals

Drets Socials, Drets Fonamentals

Drets Socials, Drets Fonamentals

Cooperació presenta les activitats d'estiu que tractaran sobre l'estat dels drets socials a casa nostra i en el pla internacional.
30/06/2014

 

El cicle “Drets socials, drets fonamentals” se centrarà en cinc drets: dret a l’habitatge, dret a l’energia, drets sexuals i reproductius, dret a la salut i drets de les persones migrants. L’objectiu és posar a l’abast de la ciutadania les iniciatives que des de la societat civil treballen per al respecte, garantia, accessibilitat i promoció d’aquests drets que a escala internacional i nacional es troben observats i protegits en diferents tractats jurídics.

El cicle començarà el 9 de juliol i s'allargarà fins al 6 d'agost i englobarà activitats de diferent format: cinema a la fresca, cinefòrums i xerrades.

En el marc del Cultura de Carrer, tots els dimecres a les 22h a l'Espai Jove La Palmera s'oferirà una sessió de cinema a la fresca que enceterà dimecres 9 de juliol amb Casas para todos un documental sobre la crisi del totxo a Espanya. Promised Land, protagonitzada per Matt Damon o El jardinero fiel, nominada al Lleó d'Or del Festival de Venècia l'any 2005, són altres propostes que es podran veure a la Palmera.

Els dijous, a l'Auditori de l'Antiga Audiència a les 19h, s'han programat diferents cinefòrums, el primer (dijous 10 de juliol), girarà al voltant del dret a l'habitatge i comptarà amb la presència de la directora de l'Observatori DESC, membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Tarragona i dos membres de SICOM.

Altres activitats completaran el cicle, com un taller sobre la factura de la llum i el mercat energètic o la primera trobada de carmanyoles migrants, una activitat que, a través dels aliments, vol generar llaços entre diferents cultures i donar veu a les persones que han de marxar de la seva terra buscant una vida millor.

Programació Cicle Drets Socials, Drets Fonamentals

Organitza: Conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona

Col·laboren: Tarragona Jove, Observatori del Deute en la Globalització, Amnistia Internacional, Enginyeria Sense Fronteres, PAH Tarragona, Plataforma en Defensa dels Drets Públics a Tarragona, SICOM, Entrepobles, Observatori DESC, Cau de Llunes.

Segells de reconeixement d'administració oberta