Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 arriba acomanyada de diferents activitats durant tot el mes de maig

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 arriba acomanyada de diferents activitats durant tot el mes de maig

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 arriba acomanyada de diferents activitats durant tot el mes de maig

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2015 arriba acomanyada de diferents activitats durant tot el mes de maig
30/04/2015

El proper 9 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional del Comerç Just i, com cada any, al voltant d’aquest dia se celebra la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, una activitat lúdica i educativa que té lloc un cop l’any a Catalunya i que compta amb la participació d’entitats de tot el país.

Aquest any amb el  lema “Estira del Fil. Tria Comerç Just i Banca Ètica” es vol animar la ciutadania catalana a estirar el fil de les injustícies que s’amaguen darrere de la roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable com són el comerç just i la banca ètica.

Aquest estirar el fil  té molt sentit, ja que el 80% de les mans que cusen la nostra roba són mans de dones. Dones que treballen en condicions d’esclavitud moderna realitzant jornades maratonianes de més de 14 hores diàries per sous irrisoris que estan molt lluny de garantir unes condicions de vida digna. Dones que pateixen assetjament laboral i abusos de poder de manera sistemàtica, incloent la persecució sindical. Dones que treballen en condicions de seguretat absolutament inacceptables que tenen conseqüències greus sobre la seva salut.

A Tarragona la festa, organitzada per SETEM amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i diferents entitats de la ciutat, se celebrarà el proper 30 de maig a la Rambla Nova, i aquest any la precediran diferents activitats al voltant del comerç just i les alternatives al model actual de consum.

ACTIVITATS


Divendres 24 d’abril

18 h Rambla Nova amb C/Unió. Concentració: Dos anys del Rana Plaza, sortim al carrer! Aniversari de la tragèdia més gran del sector tèxtil: més de 1.000 morts i 2.500 ferits per l’enfonsament d’una fàbrica tèxtil a Bangla Desh que produïa roba per a les principals marques occidentals i que encara no han pagat totes les indemnitzacions.

19 h-21 h Antiga Audiència. Passi del documental «Les Nostres Energies», amb Enginyeria Sense Fronteres.

Dimarts 5 maig

19 h a l'Espai Jove Kesse (C/Sant Antoni Maria Claret, 12-14) Xerrada «Agricultura familiar a Nicaragua: una economia sostenible» a càrrec de Carmen Martínez, coordinadora de Tierra i Vida i el Comitè Oscar Romero.

Dissabte 16 maig

19 h Botiga Oxfam Intermón (C/Sant Francesc, 6). Desfilada de roba infantil de la marca de comerç just Veraluna.

Dimarts 19 de maig

19 h a l'Espai Jove Kesse. Xerrada-presentació de Som Energia, una cooperativa sense ànim de lucre que comercialitza energia d’origen renovable.

Dijous 28 maig

18.30 h a l’Antiga Audiència. Projecció del documental «Les Costures de la Pell» i col·loqui amb els directors.

Divendres 29 maig

18-20 h Espai Jove Kesse. Xerrada «Empreses transnacionals i drets humans» a càrrec d’Albert Sales. Acte de cloenda del Post­grau de Cooperació URV Solidària-SETEM.

21 h Espai Jove Kesse. Teatre social «El silenci dels telers», sobre l’explotació laboral al món tèxtil.

Dissabte 30 de maig

11-21 h a la Rambla Nova (entre els despullats i la Font del Centenari). Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Segells de reconeixement d’administració oberta