Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 La PAU és la clau!

La PAU és la clau!

La PAU és la clau!

“La PAU és la clau!”Acte de celebració conjunta dels centres educatius de Tarragona del DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau)
02/02/2015

El proper divendres dia 30, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona  es celebra conjuntament  pels centres educatius de Tarragona ell DENIP (Dia escolar de la No-violència i la Pau).

L'acte s'organitza a proposta del “Grup de Tarragona de la Xarxa d’educadors i educadores per a una ciutadania global”, impulsada des d’Oxfam-Intermón, amb el recolzament i la participació de la Conselleria d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona –a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona–, de la Conselleria de Cooperació i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Tarragona, de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona i ha estat possible gràcies a la implicació i el treball de les escoles participants: Col·legi Carmelites, Col·legi El Carme, Col·legi La Salle Torreforta, Col·legi Vedruna- Sagrat Cor, Escola El Miracle, Escola Pau Delclòs, Escola de Pràctiques, Escola Tarragona, Escoles d’Educació Especial Estela, Sant Rafael, La Muntanyeta i Solc i Institut Pons d’Icart, amb més de 900 participants. Ha comptat, també, amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, del Cor Rossinyols del Cor Ciutat de Tarragona i del Cor Tarracosons.

El DENIP va ser impulsat fa més de 40 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal i es considera l'experiència més important d'Educació per a la Pau del nostre temps. Se celebra cada 30 de gener en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi (2 d'octubre de 1869-30 de gener de 1948). S’aprofita aquesta data per recordar la necessitat de l’educació per la tolerància, la solidaritat, el respecte als Drets Humans, la no violència i la pau.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta