Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Les finances ètiques, tema central de les activitats de Tardor de cooperació

Les finances ètiques, tema central de les activitats de Tardor de cooperació

Les finances ètiques, tema central de les activitats de Tardor de cooperació

S'han programat un total 15 activitats que inclouen el cicle Pantalla del Món i el Teatre Per la Pau
05/10/2011

Aquest dimarts la tinenta d’alcalde de Cooperació, Begoña Floria, ha presentat en roda de premsa les activitats de tardor organitzades per l’Àrea de Cooperació i que tenen com a eix central el debat al voltant de les finances ètiques. Durant aquests 3 mesos s’han programat un total 15 activitats que inclouen el cicle Pantalla del Món i el Teatre Per la Pau en col·laboració amb el Teatre Magatzem.

En l’àmbit de l’Educació pel Desenvolupament s’ha organitzat el cicle Finances ètiques, que es proposa contribuir a crear consciència crítica, analitzar el context econòmic i tal com explica la tinenta d’alcalde Begoña Floria: “acostar alternatives a la ciutadania de Tarragona i donar instruments per a actuar com a motors de canvi cap un model econòmic no especulatiu”.

S’anomena economia solidària el sistema socioeconòmic, cultural i ambiental desenvolupat a través de pràctiques solidàries, participatives, humanistes i sense ànim de lucre per al desenvolupament de l’ésser humà. Inclou totes aquelles iniciatives compromeses amb els principis següents:

  • Igualtat: promoure la igualtat en les relacions i satisfer de manera equilibrada els interessos de totes les persones.
  • Treball: crear treball estable assegurant condicions de treball i remuneració dignes, i estimulant el desenvolupament personal i l’assumpció de responsabilitats.
  • Medi ambient: afavorir accions, productes i mètodes de producció respectuosos amb el medi ambient.
  • Cooperació: afavorir la cooperació dins i fora de l’organització.
  • Sense ànim de lucre: revertir els beneficis a la societat mitjançant el suport a projectes socials, a noves iniciatives solidàries o a programes de cooperació per al desenvolupament, entre d’altres.
  • Compromís amb l'entorn: com a via perquè experiències solidàries concretes puguin generar un model socioeconòmic alternatiu.
Segells de reconeixement d'administració oberta