Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 L'Espai Kesse acull una xerrada del director d'Intermon Oxfam a Colòmbia, Alejandro Matos

L'Espai Kesse acull una xerrada del director d'Intermon Oxfam a Colòmbia, Alejandro Matos

L'Espai Kesse acull una xerrada del director d'Intermon Oxfam a Colòmbia, Alejandro Matos

A les 6 de la tarda a l’Espai Kesse, presentarà el projecte de justícia de gènere a Colòmbia que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.
15/06/2012


Alejandro Matos, director d’Intermón Oxfam a Colòmbia, farà avui divendres, 15 de juny a les 6 de la tarda a l’Espai Kesse de Tarrragona, una xerrada sobre els drets de les dones colombianes afectades pel conflicte armat. L’Ajuntament de Tarragona està donant suport a aquest programa de justícia de gènere a Colòmbia durant els darrers anys. Durant la xerrada està previst connectar-se via skype amb Colòmbia per recollir el testimoni d’una dona colombiana que està treballant en aquest programa.

Alejandro Matos és canari, amb 20 anys d'experiència en cooperació a Sudamèrica (Brasil, Paraguai, Perú i Colòmbia) dels que els últims 14 han estat a Colòmbia. Director d'Intermón Oxfam a Colòmbia des del 2006. L'experiència principal ha estat entre víctimes del conflicte armat, familiars de desapareguts, dones víctimes de violència sexual, camperols en resistència per a romandre a les seves terres, etc.

El programa finançat per l’Ajuntament de Tarragona és una campanya que ha buscat amb èxit dos objectius: visibilitzar la violència sexual de què són objecte les dones que viuen en zones de conflicte armat i lluitar per acabar amb la impunitat, pressionar perquè l'estat colombià garanteixi els drets de les dones que viuen en zones de conflicte armat i que persegueixi judicialment els actors que han comès aquest crim com a principal garantia de no repetició. La contribució de la ciutadania de Tarragona ha estat fonamental per donar veu a les dones que han estat víctimes de violència sexual i que lluiten pels drets a la veritat, la justícia i la reparació.

Segells de reconeixement d’administració oberta