Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Tarragona presenta la seva experiència com a ciutat refugi en una trobada de governs locals europeus

Tarragona presenta la seva experiència com a ciutat refugi en una trobada de governs locals europeus

Tarragona presenta la seva experiència com a ciutat refugi en una trobada de governs locals europeus

La regidora de Cooperació, Ivana Martínez, participa en el 2n Taller Europeu d'experts sobre migració i desenvolupament local
28/11/2016Els dies 29 i 30 de novembre la consellera de Cooperació va participar en el 2n. Taller Europeu d'experts sobre migració i desenvolupament local, que es va celebrar a la ciutat alemanya de Colònia. L'objectiu d'aquesta jornada fou analitzar i posar en comú els reptes que assumeixen els municipis que són ciutats refugi i debatre com, a través dels ajuntaments i la societat civil organitzada, és possible assumir la responsabilitat adquirida per fomentar la consciència i la justícia vers la problemàtica de les migracions en l'àmbit local. En la trobada hi participaren diferents actors de la cooperació procedents d'Àustria, Bèlgica, França, Itàlia, Eslovènia, Espanya, Suècia i Alemanya.

La consellera va presentar l'experiència que està portant a terme la ciutat de Tarragona, tant en la línia d'ajut humanitari, com en la sensibilització directa amb les dues exposicions fotogràfiques sobre Síria que s'han produït des de la nostra ciutat i els reptes que s'estan afrontant, conjuntament amb Creu Roja Tarragona i la taula local per atendre el grup de persones refugiades que resideixen a Tarragona. A la trobada també hi assistí l'entitat MUSOL-Municipalistes per la Solidaritat i l'Enfortiment Institucional- i dues investigadores de la Universitat de València.

L'objectiu d'aquesta participació, a banda de presentar el que s'està fent aquí, era conèixer experiències i bones pràctiques que estan impulsant altres municipis europeus i que permetessin a la ciutat de Tarragona analitzar si serien adaptables a la nostra realitat i alhora establir contactes amb els membres d'aquesta xarxa europea de ciutats refugi, on poder compartir reptes, alternatives i propostes pràctiques en l'àmbit local, amb la voluntat de millora constant.

Segells de reconeixement d'administració oberta