Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Tarragona-Tecla-Síria

Tarragona-Tecla-Síria

Tarragona-Tecla-Síria

Tarragona-Tecla-Síria: Una ciutat i un país llunyans units per una figura femenina rebel i transgressora en el context de la seva època.
Tarragona-Tecla-Síria Youssef (12), Sadam (8 mesos) i Munaf (11), amb la bandera de Tarragona i els castells, en un campament de refugiats sirians construït a les afores de Sabhja, poble a 10km de la frontera amb Siria. Fotografia: David González.
01/09/2014

Entre els actes programats de Santa Tecla, cal destacar el projecte Tarragona-Tecla-Síria, organitzat pel Comitè Català de l’ACNUR en col·laboració amb la conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona,  que té com objectiu per fer visible la situació de les persones refugiades de Síria i la tasca de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats per donar-los suport.

Tres anys després de l’inici del conflicte armat a Síria, més de la meitat de la població del país depèn de l’ajuda humanitària. Vora 10 milions de persones han hagut de fugir de les seves llars i es troben desplaçades, un terç de les quals s’han vist forçades a abandonar el seu país, i s’han convertit en refugiades. D’aquestes últimes, només un 4% s’han pogut asilar a la Unió Europea.
La crisi a Síria és la major emergència humanitària a què s’enfronta actualment l’ACNUR (Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats). Aquesta Agència, conjuntament amb altres organismes i ONG locals i internacionals, fa tres anys que ofereix protecció i assistència a les persones sirianes desplaçades pel conflicte.

Els actes organitzats són els següents:

Divendres, 12 de setembre, a les 19 hores, a l’Auditori de l’Antiga Audiència, David González Sanz presentarà el projecte i explicarà la seva experiència  a Jordània amb les persones refugiades; Manel Vila, de la junta directiva d’ACNUR,  presentarà la tasca que realitza aquesta institució a favor de la població siriana i els reptes i dificultats d’aquesta operació humanitària.

Dissabte, dia 13, a les 12 del migdia, a Les Granotes Terrassa, concert vermut solidari amb Roba Estesa, els beneficis es destinaran a l’atenció de les persones refugiades a Síria.

Els dies 14,15 i 16, al Parc de Saavedra hi haurà una instal·lació educativa d’ACNUR que recrea  com es viu en un camp de refugiats. Entrada gratuïta.

Dilluns, 15 de setembre, a les 18.30 hores, al Parc de Saavedra, Pallassos Sense Fronteres presentarà un espectacle similar al que es porta sobre el terreny per acostar a petits i grans a la realitat dels campaments de refugiats.

Activitats posteriors a Santa Tecla

El proper curs escolar, el Comitè Català de l’ACNUR oferirà als centres educatius de Tarragona els seus programes escolars per Primària: “Fem-los créixer” i per l’ ESO i Batxillerat: “Escoltem els refugiats”,  adaptats a la iniciativa Tarragona-Tecla-Síria.

Finalment, durant el darrer trimestre d’enguany, es programarà una exposició  de fotografies a benefici de l’ACNUR que constarà d’imatges i textos realitzats pels mateixos refugiats, una activitat organitzada per David González, fotoperiodista i coordinador de l’exposició, que ha posat a les  mans dels refugiats el mitjà perquè ells mateixos posin nom i rostre a una realitat que ens arriba través de xifres i dades anorreadores i anònimes.

Col·labora amb el projecte

A més de participar a les activitats programades a les festes de Santa Tecla, et convidem a donar suport a les persones refugiades i desplaçades internes de Síria com a soci o donant puntual de l’ACNUR a través dels canals següents:

  • Web: www.eacnur.org
  • Tel.: 902 218 218
  • Donatiu al compte bancari de La Caixa ES52 2100 3317 1722 0011 5580 (IBAN) indicant les paraules TECLA-SÍRIA

També pots comprar el marxandatge del projecte TARRAGONA–TECLA–SÍRIA disponible a la botiga oficial de les festes de Santa Tecla així com als distribuïdors habituals o a la botiga de l’ACNUR al Parc Saavedra. Els beneficis de la venda del marxandatge es destinaran a les
persones refugiades de Síria.

Comitè Català de l'ACNUR

Emergència a Síria

Segells de reconeixement d’administració oberta